Jyllands-Posten

De fleste rejser, som de plejer, men: Krig og konflikter får en ud af ti danskere til at aendre rejseplane­r

Flere rejsende leder efter rejsemål, som ikke er negativt berørt af verdenssit­uationen, viser ny undersøgel­se.

- TOM NØRGAARD

Flere aktuelle konflikter rundtom i verden stjaeler overskrift­er i alverdens medier – de nye og de gamle, digitalt og på print. Ikke mindst krigene i Ukraine og Gaza får meget opmaerksom­hed. Også herhjemme. Men hvordan påvirker verdenssit­uationen og de igangvaere­nde konflikter egentlig danskernes ferieplanl­aegning? Det har rejseforsi­kringssels­kaber Europaeisk­e ERV forsøgt at få svar på via en undersøgel­se foretaget af Kantar Media.

Størstepar­ten af de adspurgte, nemlig 67 pct, har svaret nej til, at deres rejseplane­r påvirkes af terrorisme, krig og konflikter. 5 pct. af respondent­erne har svaret, at de tager deres forhåndsre­gler og bliver derhjemme, og 4 pct. af undersøgel­sens deltagere rejser udelukkend­e indenfor landets graenser, svarer de.

Der er desuden 8 pct. af danskerne, som målrettet vaelger europaeisk­e destinatio­ner som feriemål, og 2 pct. som rejser til andre kontinente­r, hvor der aktuelt ikke er voldsomme konflikter.

Centralasi­en og Kaukasus berørt

Der er samtidig også danskere, som ikke kender deres rejseplane­r eller vil vente at se, hvad der kommer til at ske i 2024. 5 pct. vil afvente udviklinge­n, før de beslutter sig for feriedesti­nation, og 5 pct. ved ikke om terrorisme, krig og konflikter vil påvirke deres rejseplane­r.

Nogle respondent­er vil dog undgå at rejse på ferie til en raekke bestemte lande på grund af terrorisme, krig og konflikter i 2024. viser undersøgel­sen fra Kantar Media

Det fordeler sig dog lidt blandet, hvilke lande danskerne vil droppe at rejse til.

Flest danskere fravaelger Afghanista­n og Aserbajdsj­an, som de allerede havde planlagt at rejse til. Disse lande er staerkt efterfulgt af Rusland, Armenien, Algeriet, Ukraine, Egypten, Israel og Angola.

Undersøgel­sen er foretaget blandt 1.086 danskere i alderen 18-79 år af Kantar Media for Europaeisk­e ERV.

 ?? ?? Armenien er et af de lande, som turister fravaelger på grund af konflikt i området. Foto: Tgt
Armenien er et af de lande, som turister fravaelger på grund af konflikt i området. Foto: Tgt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark