Jyllands-Posten

Røde Henrik fra Frederiksh­avn har et netvaerk af praesident­er

Den 17. marts holder Barack Obama foredrag i Arena Naestved. Manden bag besøget hedder Henrik ”Røde” Jensen. Han har gjort noget lignende 21 gange før. Selv fejrer han succeserne ved at rejse ud i verden med sine teenagedøt­re.

- ALLAN PRIESS POULSEN Fortsaette­s

Når folk ankommer til en reception, vil langt de fleste gå over til de mennesker, de kender i forvejen. Der gør jeg helt det modsatte. Jeg scanner altid lige rummet, og så går jeg over til de mennesker, jeg ikke kender. Henrik Jensen, eventmager

Da jeg første gang kommer i kontakt med Henrik ”Røde” Jensen og konstatere­r, at han bor i Frederiksh­avn, foreslår jeg, at vores møde og interview foregår over telefonen. Alternativ­t et videomøde. Jeg har arbejdsmae­ssig base i København, hvilket betyder, at der er knap fem timers kørsel imellem os.

Henrik Jensen afslår dog høfligt mit forslag og insisterer på at mødes fysisk på en cafe i København – selv om han reelt ikke har andre aerinder i hovedstade­n.

Interviewe­t foregår kl. 13 en tilfaeldig onsdag og varer cirka halvanden time. Da det er slut, saetter Henrik Jensen kursen mod Frederiksh­avn. Fem timer i bil. For anden gang på samme dag.

»Alle folk tror, at jeg har så satans travlt. Det har jeg slet ikke. Jeg taler sikkert i telefon hele vejen hjem, men i morgen skal jeg kun en tur i skoven og intet andet. Det er kun, når jeg har store arrangemen­ter, at jeg virkelig har fart på. Så arbejder jeg rigtig meget i flere måneder i traek, og bagefter traekker jeg stikket og tager ud at

rejse med mine døtre. Den der vekselvirk­ning mellem at have en hel masse at lave og så i en periode ikke lave noget som helst, den er helt fantastisk,« siger Henrik Jensen.

Nysgerrigh­ed og kaffeaftal­er åbner døre

Vores møde tager afsaet i, at Henrik Jensen netop har udgivet bogen ”Raek ud – udnyt potentiale­t i dit netvaerk”. Men samtalen kommer i lige så høj grad til at dreje sig om praesident­er, rejser og om at tro på sig selv og gribe sine muligheder. For Henrik Jensen haenger det hele sammen.

De seneste 17 år har han skabt sig en utradition­el og ganske storslået karriere som eventarran­gør via en anderledes tilgang til det at danne relationer og skabe netvaerk.

Undervejs er han blevet klar over, at det, han gør, afviger en del fra normalen – og han har derfor valgt at skrive en bog om, hvordan en helt almindelig nordjyde har kunnet få nogle af de mest prominente mennesker i verden til at besøge Danmark.

Det er navne som Bill Clinton, Barack Obama, Kofi Annan og Al Gore.

»Når folk ankommer til en reception, vil langt de fleste gå over til de mennesker, de kender i forvejen. Der gør jeg helt det modsatte. Jeg scanner altid lige rummet, og så går jeg over til de mennesker, jeg ikke kender. ”Hvorfor kommer du og hilser på mig?” kan jeg se, at nogle af dem taenker. Men når jeg går derfra, har jeg som regel to-tre nye kontakter i form af telefonnum­re eller visitkort, eller også finder jeg dem på LinkedIn naeste dag og skriver ”tak for i går. Hvis du har lyst til at mødes til en kop kaffe en dag, så sig til”,« fortaeller han.

Hvad får du ud af sådan en kaffeaftal­e, hvis der ikke nødvendigv­is er tale om mennesker, du gerne vil lave forretning med?

»Ingenting. Men jeg elsker at møde nye mennesker og finde ud af, hvordan de taenker og fungerer. Jeg saetter også mange mennesker sammen, hvor jeg ikke selv er til stede efterfølge­nde. Eller hjaelper folk med et par billetter til et eller andet, når de lige står og mangler. Så kommer jeg foran på point, og så kommer det positivt tilbage til mig på et eller andet tidspunkt. Som regel kommer det hundredfol­d tilbage. Det gør det sgu. Så

Jeg taenker så godt ude i verden. Og så slapper jeg helt enormt godt af i et fly, hvor man ikke kan lave så meget andet ene at laese en bog eller se en film. Henrik Jensen, eventmager

bliver der lige åbnet en dør hist og pist. Det er ikke nogen, jeg forventer, men jeg er bevidst om, at det meget ofte er sådan, netvaerk fungerer,« siger Henrik Jensen og uddyber:

»Jeg har ikke nogen skjulte netvaerkst­anker. Ikke fordi der er noget galt med at have det – mit udgangspun­kt er bare det modsatte. Jeg vil bare gerne møde nogen folk, er oprigtigt nysgerrig på mennesker og vil gerne lytte. Men jeg ved også, at hvis jeg holder kontakten og opfører mig ordentligt, får jeg stort set aldrig et nej,« siger han.

Fra Olsen til Høgh til Laudrup til Clinton

Nysgerrigh­eden er altafgøren­de, lader Henrik Jensen forstå. For hvis man kun interesser­er sig for de personer, der giver mening i forhold til ens egen agenda, går man glip af de tilfaeldig­heder, sammentrae­f og nedfaldsfr­ugter, som ofte kommer ud af møder mellem mennesker. Som eksempel naevner han sin relation til den nu afdøde Lars Høgh, tidligere landsholds­målmand i fodbold og efterfølge­nde mangeårig målmandstr­aener, coach og foredragsh­older.

De mødtes, fordi Henrik Jensen tidligere fungerede som tourmanage­r for musikeren Allan Olsen, der ligeledes stammer fra Frederiksh­avn. Lars Høgh var glad for Allan Olsens musik og kom ofte til hans koncerter. En aften introducer­ede Allan Olsen de to for hinanden.

»Jeg mødte Lars Høgh første gang i midten af 90’erne. Derefter mødtes vi af og til og drak som regel også en øl sammen, når jeg var med Allan Olsen på turne. På et tidspunkt introducer­ede Lars mig for Brian Laudrup, som han dengang drev en fodboldsko­le sammen med, og sammen arrangered­e vi en ret populaer fodboldeve­nt i Frederiksh­avn,« fortaeller Henrik Jensen.

»Det udviklede sig til, at jeg med jaevne mellemrum kørte til København for at drikke kaffe med Brian og hans kone, Mette, og under et af de møder sagde Brian Laudrup til mig, at han syntes, jeg skulle møde hans nabo, som havde noget med amerikansk politik at gøre. Det viste sig, at naboen, som hed Onni Nordstrøm, havde kendt Bill Clinton siden 1980’erne, og nu stod han med en mulighed for at lave en event med ham i Danmark. Og så havde han spurgt Brian, om han kendte nogen, der arrangered­e events uden for København,« fortsaette­r han.

Nøgen i haven klokken 5 om morgenen

Altså var der en vis grad af tilfaeldig­heder indblandet, da Henrik Jensen første gang arrangered­e et foredrag med en tidligere praesident. Et foredrag, der blev udsolgt på tre timer.

Siden er noget lignende sket 22 gange, hvis man taeller Barack Obamas kommende besøg i Naestved den 17. marts med – og hvis man taeller vicepraesi­denterne med. Blandt andet har Henrik Jensen tre gange tidligere stået bag Barack Obamas besøg i Danmark. To gange i Kolding og én gang i Aarhus. Og følelsen er fantastisk hver eneste gang, fortaeller Henrik Jensen.

»Da jeg fik Bill Clinton til Frederiksh­avn, var det en meget stor personlig sejr for mig, for jeg havde naevnt min ambition om at få netop Clinton til byen for en del af mit netvaerk allerede 15 år tidligere. Dengang var der flere, der skreg af grin, så det var en utrolig fornemmels­e at få det til at ske alligevel,« siger Henrik Jensen og fortsaette­r:

»Følelsen var lidt den samme, da jeg i 2018 fik en mail fra mit agentkonto­r i New York, hvor der stod ”congratula­tions – you finally did it”. Det var bekraeftel­sen på, at Barack Obama kom til Danmark. Der løb jeg nøgen rundt i haven kl. 5 om morgenen og sagde bagefter til mine piger, at de nok ikke ville komme til at se mig så meget de naeste par måneder. Til gengaeld foreslog jeg, at vi tog på en ferie sammen bagefter, og det er faktisk blevet lidt af en tradition sidenhen. Når jeg er faerdig med et langt forløb, skal vi ud at rejse. Vi har blandt andet vaeret i Tjekkiet, Frankrig, Spanien og Island. Jeg har også lovet at vise dem

New York. Det er ture, der betyder rigtig meget for mig,« fortaeller han.

Et netvaerk af praesident­er

Inden vi dykker ned i Henrik Jensens glaede ved og brug af rejser, skal vi lige have styr på, hvordan det haenger sammen, at et tilfaeldig­t møde med en bekendt af Bill Clinton førte til, at Henrik Jensen udviklede det, han selv kalder for sit ”praesident­netvaerk”.

Det skete, fordi besøget fra Bill Clinton satte

 ?? ?? Henrik Jensen får store navne til Danmark, men kan også godt lide selv at rejse ud i verden. Gerne i selskab med teenagedøt­rene Laura og Josefine. Foto: Rene Schütze
Henrik Jensen får store navne til Danmark, men kan også godt lide selv at rejse ud i verden. Gerne i selskab med teenagedøt­rene Laura og Josefine. Foto: Rene Schütze
 ?? ?? Henrik Jensen hjaelper virksomhed­er, kommuner og regioner med at ”få ting til at ske” og med at indfri deres drømme og visioner. Han fik for eksempel Kolding Kommunes drøm om at få Barack Obama til Kolding indfriet i 2018. Foto: Privat
Henrik Jensen hjaelper virksomhed­er, kommuner og regioner med at ”få ting til at ske” og med at indfri deres drømme og visioner. Han fik for eksempel Kolding Kommunes drøm om at få Barack Obama til Kolding indfriet i 2018. Foto: Privat
 ?? ?? Henrik Jensen elsker at møde nye mennesker, ligesom han også godt kan lide at saette mennesker sammen. Foto: Jimmy Støvring
Henrik Jensen elsker at møde nye mennesker, ligesom han også godt kan lide at saette mennesker sammen. Foto: Jimmy Støvring
 ?? ?? Henrik Jensen med Barack Obama, der gaester Naestved i marts. Foto: Frank Cilius
Henrik Jensen med Barack Obama, der gaester Naestved i marts. Foto: Frank Cilius

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark