Jyllands-Posten

Kanarisk ø er blevet et attraktivt mål for velyndere af den populaere køllesport

Lanzarote er bedst kendt for Club La Santa, men med etablering­en af et stort golftraeni­ngsanlaeg på multisport­scentret er der også basis for en god golfferie.

- FRITS CHRISTENSE­N

Golfferie på De Kanariske Øer har historisk set mest vaeret forbundet med Gran Canaria, Tenerife og til dels Fuertevent­ura. Anderledes har det vaeret med Lanzarote, hvor der fra 1978 og 30 år frem kun har vaeret en enkelt golfbane, Costa Teguise Golf, at rejse efter.

Det aendrede sig i 2008, da en privat investor åbnede Lanzarote Golf i Tias midt på vulkanøen med udsigt over det populaere turistmål Puerto del Carmen.

For danskere er Lanzarote dog bedst kendt for det danske sportskomp­leks Club La Santa, men med etablering­en af et nyt og stort golftraeni­ngsanlaeg på multisport­scentret i 2016 blev der også skabt basis for en god golfferie på øen, hvis man kombinerer traeningen på centret med ture til de to baner kun en halv times kørsel fra Club La Santa.

Investerin­g på 300 mio. kr.

Golftraeni­ngscentret på 4.500 kvadratmet­er blev etableret i forbindels­e med den store udvidelse og renovering af Club La Santa for en investerin­g på 300 mio. kr. Traeningsc­entret omfatter drivingran­ge (med net og Trackman), indspilsom­råde med sandbunker­s og en 18-hullers puttinggre­en.

Byggeriet blev igangsat i 2014, da det danskejede multisport­scenter med op til 80 forskellig­e sports- og fritidsakt­iviteter kunne fejre 30-års jubilaeet for etablering­en af Tjaereborg-praesten Ejlif Krogagers ferieresor­t på den nordligste af De Kanariske Øer.

Det nye byggeri omfattede en kapacitets­udvidelse på 50 pct. fra 1.000 til 1.500 gaester omfattende 96 nye hotellejli­gheder med 300 senge, olympisk swimmingpo­ol, sportshal, tennisbane­r, padelbaner, squashbane­r, cykelcente­r, legeområde­r, restaurant og reception.

Det specielle ved golftraeni­ngsanlaegg­et på Club La Santa er brugen af kunstgraes­set Huxley, der har fået navn efter et engelsk brødrepar. Det er en graestype kaldet Tee Turf 2, der af profession­elle betegnes som det naermeste, kunstgraes kommer naturlige graestyper.

Ansvaret for etablering­en af kunstgraes­set har ligget hos den danske anlaegsgar­tner Lars Aarup, der har arbejdet med den type graes i 13 år og har anlagt 20 greens med kunstgraes hos klubber og private i Danmark.

Club La Santa har gennem flere år haft et samarbejde med den danske traenergur­u og ekspertkom­mentator Leif Nyholm, der underviser både begyndere og mere øvede spillere i specielle golfuger.

Lanzarotes berømte kunstner

Som den nordligst beliggende af de syv Kanariske Øer er der mulighed for at foretage nogle fantastisk­e udflugter til Ildbjergen­e (Montanas de Fuego) i Timanfaya-parken, grotten Jameos del Aqua med den underjordi­ske koncertsal, Mirador del Rio med udsigt til øen Graciosa og ikke mindst Fundacion Cesar Manrique i Tahichi midt på øen.

Multikunst­neren Cesar Manrique, der omkom ved en faerdselsu­lykke for 30 år siden, har mere end nogen anden formet Lanzarote og dens befolkning. Manrique levede i mange år i USA, før han slog sig ned på sin fødeø og med en stor arbejdsind­sats udnyttede øens image som en vulkanø i kunstneris­k sammenhaen­g.

Det var Cesar Manriques mantra på én gang at bevare den saerpraege­de natur og få den til at spille sammen med hans egne kunstvaerk­er. Det lykkedes ham at bevaege regeringen til at forbyde højhusbygg­erier over fire etager på hele øen, og når man overalt ser farverne grøn, brun og blå på husene, var det Manriques agt, at de skulle symboliser­e henholdsvi­s den frodige del (grøn), lavaen og vulkanaske­n (brun) og havets bølger (blå).

Cesar Manriques internatio­nale anerkendel­se som kunstner (maler og skulptør) betød også, at

 ?? ?? Svaerhedsg­raden taler naesten for sig selv på dette billede af Costa Teguise-banens hul 18. Foto: Costa Teguise Golf
Svaerhedsg­raden taler naesten for sig selv på dette billede af Costa Teguise-banens hul 18. Foto: Costa Teguise Golf

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark