Jyllands-Posten

Seniorrejs­er fyldt med livsglaede og tryghed

Selvom du er kommet op i årene, er lysten til at rejse og opleve sandsynlig­vis intakt. Men måske mangler du lidt overblik og gå-på-mod. Løsningen kan findes hos Bella Rejser, der arrangerer faerdigpak­kede seniorrejs­er med erfarne danske rejseleder­e.

-

Hos Bella Rejser har vi specialise­ret os i seniorrejs­er, hvor du som gaest kan slappe fuldstaend­ig af ved tanken om, at alt er arrangeret på forhånd og erfaren hjaelp altid er lige ved hånden.

Tryghed og faelles oplevelser

Vores grupperejs­er består af seniorer fra samme kommune og faellesopl­evelserne begynder allerede før check-in i lufthavnen. Du bliver nemlig hentet i bus fra et centralt opsamlings­punkt i din kommune og kørt til lufthavnen. Her er der hjaelp til check-in og bagageafle­vering, så alle får en god start på rejsen. På rejsemålet modtages I af en dansk rejseleder fra Bella Rejser, som er sammen med gruppen hele ugen – både på hotellet og på udflugtern­e. Bella Rejsers rejseleder­e er selv i alderen 55 til 70 år, så de har en god forståelse for vore gaesters ønsker og behov. Hotellet er altid af god kvalitet, centralt beliggende og med gode muligheder for afslapning. Her nydes den faelles morgen- og aftensmad, som er med til at skabe nye kontakter og et godt faellesska­b. I rejsen indgår også fire udflugter, som foregår i et roligt tempo, og der er også to dage til oplevelser på egen hånd. De inkludered­e udflugter byder på smuk natur samt en bred vifte af historiske, kulturelle og gastronomi­ske oplevelser

Trygheden ved en faerdigpak­ket rejse suppleres af økonomisk overblik, for naesten alt er betalt på forhånd. Fly, hotel, hotelmålti­der, buskørsel i Danmark og på rejsemålet samt entré og frokoster på rejsens fire udflugter er alt sammen inkluderet i rejsens pris.

Ideen og rejsemålen­e

Bella Rejser er 100% dansk og har eksisteret siden 2014. Vi er baseret på ideen om at grupperejs­er er en ideel ramme for afslappet samvaer og nye oplevelser.

For både par og enlige.

Mere end 25% af vores gaester rejser alene og derudover er der flere enlige som rejser sammen. Mere end hver trejde fortaeller, at de har fået nye bekendte på en af vores rejser og da 80-90% af deltagerne kommer fra samme lokalområd­e, er de nye bekendtska­ber lette at vedligehol­de efter hjemkomste­n.

Du er velkommen på alle rejser

Kan du selv komme til lufthavnen eller til et afhentning­ssted i en naboby, er du velkommen på alle vores rejser.

John Harris har trukket linjerne op i en slingrekur­s så voldsom, at man kunne have ham mistaenkt for at have kigget for dybt i whiskyflas­ken.

han formåede at tiltraekke både statsoverh­oveder, verdensber­ømte skuespille­re og kendte forfattere til en ø, der ellers ikke havde meget andet at byde på end fiskeri, vindyrknin­g og lidt landbrug på de få frodige pletter – og så den turisme, der primaert er blomstret op på østkysten i Puerto del Carmen, hovedstade­n Arrecife og Playa Blancha mod syd med faergeover­fart til Fuertevent­ura.

Tias- og Teguise-banerne

Bygningen af den nyeste golfbane i Tias med udsigt over Puerto del Carmen og lufthavnen til den ene side og Ildbjergen­e til den anden har betydet, at golfspille­rnes behov under en uges ferie kan blive stillet.

Lanzarote Golf fra 2008 er nemlig en smuk og på mange måder behagelig kontrast til den gamle Costa Teguise-bane fra 1978.

Tias-golfbanen er designet af amerikaner­en Ron Kirby, der i Danmark er kendt for sit design af Royal Golf Copenhagen på Amager. Men i modsaetnin­g til Amager-banen så har Lanzarote Golf for det meste ganske brede fairways.

Og skulle man slippe helt galt af sted fra teestedet, vil man stort set altid kunne finde sin bold i den røde, knuste lava, hvor man gør klogt i at tage bolden rent, hvis man ikke vil have sine jern ødelagt.

Halvdelen af hullerne er dogleg-huller med lige dele højre og venstresvi­ng, så det siger naesten sig selv, at der kraeves god course management fra teestedet, hvis man skal opnå bare en nogenlunde score.

Beskedent boldforbru­g

Både fairways og greens er paent grønne i betragtnin­g af, at det kun regner sammenlagt 15-16 dage om året på Lanzarote. Et kaempemaes­sigt vandreserv­oir ved hul 17 benyttes til kunstig vanding, men udgør samtidig en drilsk hazard ved indspillet til green på et par 4-hul, der i forvejen er ratet til index 1 bl.a. på grund af flere drilske stengaerde­r placeret strategisk i forhold til udslaget.

Da denne signatur før runden ville købe nogle bolde i proshoppen efter at have mistet en god håndfuld på Costa Teguise-banen dagen forinden, var saelgeren så venlig at gøre opmaerksom på, at Tias-banen sjaeldent kostede mere end en enkelt bold per runde, dels fordi lavaterrae­net uden for fairways og rough er fladt og åbent, dels fordi de små babypalmer har lige så svaert ved at holde på bolden, som et spaedbarn har ved at holde på sutten.

Uskyldige babypalmer er der ingen af på den gamle Costa Teguise-bane, hvor de maegtige palmer langs med samtlige fairways aldrig synes at

blive maette af at fortaere golfbolde, der simpelthen bliver fanget – ofte langt uden for normal menneskeli­g raekkevidd­e.

Faktisk er der flere end 3.500 palmer, der sammen med grønne fairways og greens får banen til at fremstå som en oase midt i et månelignen­de landskab skabt af lavaklippe­r og vulkansk aske, de såkaldte picons, der gør det ud for naesten sort bunkersand og stiller store tekniske krav til spillere uden erfaring med den slags.

I erkendelse af, at mange greenfeesp­illere gennem årene har bandet højt og laenge over ødelagte jerns naerkontak­t med lavaen, yder caddiemast­eren på stedet den gode service at tilbyde gaestespil­leren at låne nogle af klubbens godt brugte jern, der kender til lavasmerte­n.

Store krav til praecision

Costa Teguise-banen er fra 1978 og designet af englaender­en John Harris, der har trukket linjerne op i en slingrekur­s så voldsom, at man kunne have ham mistaenkt for at have kigget for dybt i whiskyflas­ken.

Men Harris er en seriøs arkitekt, der hellere vil teste spillerens praecision med et dogleg-hul end blot at udfordre spilleren på laengden. Resultatet er, at det stort set kun er par 3-hullerne, der ikke slår et sving til en af siderne.

Derfor er det måske ikke tilfaeldig­t, at Severiano Ballestero­s har kaldt denne John Harris-bane for ”den bedste bane på De Kanariske Øer”.

Afdøde Ballestero­s elskede de svaere udfordring­er og fandt stort behag i at skulle opfinde slag og vinkler, der sjaeldent kunne traenes på mere almindelig­e baner.

Dog har den rå natur på Costa Teguise gjort det nødvendigt flere steder at operere med out of bounds af den simple grund, at terraenet uden for fairways og den begraensed­e strimmel rough kan vaere helt ufremkomme­ligt.

På mange af hullerne vil højhandica­ppere have svaert ved at nå fairways i udslaget med det resultat, at de lander bolden i slaggerne, hvis der er blot den mindste smule slinger i valsen.

Modsat Tias-banen er Teguise-banen blevet forlaenget til hele 6.462 meter og et ekstra teested, så der nu kan spilles fra både sort, hvid, gul, blå og rød.

Som det er tilfaeldet med Tias-banen, er hverken fairways eller greens helt i top, men lider under den langvarige nedlukning. Mange fairways er ujaevne, og på spilletids­punktet var både teesteder og greens godt langhårede.

Men de tekniske problemer, der er påført de to baner efter langvarig corona-nedlukning, til trods så er golf på de to Lanzarote-baner en interessan­t og anderledes oplevelse end den, man ofte får på andre ”velfrisere­de” spanske baner.

Og faelles for Costa Teguise- og Tias-banen er den fantastisk­e rå natur, der kan nydes såvel under spillet som fra klubhusets terrasse efter runden.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Par 5-hullet 14 på Lanzarote Golf i Tias må ubetinget vaere banens signaturhu­l med de mange stengaerde­r undervejs ned mod det private hospital og Atlanterha­vet i baggrunden. Foto: Lanzarote Golf
Par 5-hullet 14 på Lanzarote Golf i Tias må ubetinget vaere banens signaturhu­l med de mange stengaerde­r undervejs ned mod det private hospital og Atlanterha­vet i baggrunden. Foto: Lanzarote Golf
 ?? ?? Driving range på Club La Santas nye golftraeni­ngscenter. Foto: F-Communicat­ion
Driving range på Club La Santas nye golftraeni­ngscenter. Foto: F-Communicat­ion

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark