Jyllands-Posten

Viborg bankede Randers efter Pape-hyldest – AGF hev et point hjem til sidst

AGF balancered­e på kanten af nedtur hjemme mod OB, Brøndby spildte chancer mod Vejle og tabte terraen i toppen, mens Lyngby faldt helt sammen mod bundproppe­n Hvidovre.

-

Viborg-Randers 3-0

Nedrykning­sstregen er i de seneste uger rykket naermere og naermere, men nu har Viborg i hvert fald foreløbig skabt luft til Superligae­ns bund.

Viborg tog en overrasken­de klar 3-0-sejr på hjemmebane over Randers FC og fik en tiltraengt succesople­velse efter kun fire point i de første fem kampe under den nye traener Jakob Poulsens ledelse.

Efter at have indledt med hyldest og klapsalver til aere for den afdøde tidligere Viborg-borgmester Søren Pape Poulsen leverede viborgense­rne en opvisning i effektivit­et og evne til at slå til, når chancerne bød sig.

Samtidig fik traener Jakob Poulsen fuld udbetaling for sin satsning med at baenke anfører Jeppe Grønning fra kampens start. Den rutinerede midtbanesp­iller måtte nøjes med at vaere med i de sidste 20 minutter, da føringen skulle kaempes hjem.

Randers indledte foråret med sejre i de to første kampe og spillede også bedst i kampens start. Alligevel var det Viborg, der bragte sig i spidsen efter 20 minutter. Randers fik intet udbytte af sin dominans.

Med sejren rykker Viborg forbi Randes i superligas­tillingen.

AGF-OB 1-1

OB var få minutter fra at hente saesonens sjette udesejr i Superligae­n, men på et drømmetrae­f af Mikkel Duelund fik AGF 1-1 ud af kampen i Aarhus, hvor Bashkim Kadrii ellers havde sendt OB på vinderkurs.

Med det ene point er AGF sikker på at nå mesterskab­sspillet, hvor de seks bedste klubber deltager. Holdet har 30 point på femteplads­en.

OB kunne med en sejr have fået tiltraengt luft til nedrykning­sstregen, men nu er der blot to point ned til Vejle på 11.-pladsen. Der er som regel taending på, når klubberne fra Danmarks to største provinsbye­r tørner sammen, og søndagens kamp var ingen undtagelse.

Kampens første dramatik kom efter godt 10 minutter. Efter et frispark headede Felix Beijmo mod mål ved bageste stolpe, og AGF’erne mente, at bolden havde passeret streget og satte fejringen i gang. Dommerne afventede imidlertid, og et VAR-tjek understøtt­ede dem i, at bolden ikke havde vaeret inde.

AGF-keeper Bailey Peacock-Farrell fik i en duel

Bashkim Kadriis knae i hovedet, og det så alvorligt ud, da holdkammer­aterne tilkaldte behandling. Den nordiske målmand var ikke i stand til at fortsaette, og han blev kørt direkte på hospitalet. Han blev erstattet med rutinerede Jesper Hansen.

Brøndby-Vejle 1-1

Efter en god start på forårssaes­onen måtte Brøndby søndag nøjes med uafgjort mod bundholdet Vejle.

Vejle var endda på vej mod en overrasken­de sejr med en føring i slutfasen, men Daniel Wass sørgede for uafgjort med mål på straffespa­rk.

En sejr kunne have bragt Vejle over nedrykning­sstregen, men trods 11.-pladsen har holdet fundet ny tro på overlevels­e med kun et point op til Lyngby over stregen.

Med pointtabet missede Brøndby muligheden for at overtage førsteplad­sen. Den sidder FC Midtjyllan­d nu på med 42 point. Brøndby og FC København følger efter med henholdsvi­s 41 og 39.

Det var de spildte chancers kamp for Brøndby, der havde rigeligt med muligheder for at sikre sejren. Men Vejle understreg­ede, at holdet er blevet svaert at slå. Efter en dårlig start på saesonen har Vejle blot tabt to af de seneste 12 ligakampe.

Lyngby-Hvidovre 2-4

Lyngby opnåede langtfra den ønskede effekt efter fredagens fyring af Magne Hoseth

som cheftraene­r. Tvaertimod.

I søndagens kamp smed Lyngby en føring på 2-0 og tabte 2-4 på hjemmebane til oprykkerne fra Hvidovre. Nordmanden nåede kun at stå i spidsen for Lyngby i 50 dage, og det blev til to nederlag i to superligak­ampe i den periode. Nu hedder resultatli­sten tre nederlag i traek i det nye år for Lyngby.

I stedet for Hoseth stod assistente­rne Mikkel Beckmann og Mads Kristensen på sidelinjen og styrede begivenhed­erne, og de kunne se første halvleg forløbe efter planen.

Hvidovre-anfører Daniel Stenderup fik efter få minutter sparket bolden op på sin venstre hånd af en holdkammer­at og udgik kort efter. Ifølge den første Hvidovreme­lding havde Stenderup braekket hånden.

Inde på banen skulle det blive endnu vaerre for Hvidovre. Men siden kollapsede Lyngby og ligner et hold, der skal koncentrer­e sig om at undgå nedrykning i resten af foråret.

FCN-Silkeborg

Mandagskam­pen står mellem to top seks-hold, FC Nordsjaell­and på fjerdeplad­sen og Silkeborg, der med en sejr mandag aften kan komme a point med AGF i tabellen.

Kampen spilles kl. 19 på Right to Dream Park i Farum.

?? ?? Viborgs spillere fik tiltraengt succes via 3-0 over Randers FC. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix