Jyllands-Posten

Mia Blichfeldt tog sin første World Tour-sejr i fem år

Mia Blichfeldt vandt stensikker­t over vietnamese­ren Thuy Nguyen i German Open. Rasmus Gemke tabte sin finale.

-

For første gang i fem år kan badmintons­pilleren Mia Blichfeldt kalde sig vinder af en turnering på BWF World Tour.

I finalen i German Open vandt den 26-årige sjaellaend­er søndag overbevise­nde med 21-11, 21-9 over Thuy Nguyen fra Vietnam. Senest, Blichfeldt strøg til tops på World Touren, var i Spain Masters i 2019.

Begge har status af Super 300-turnering og rangerer dermed på niveau fem af seks i turnerings­hierarkiet.

Slutkampen var en duel mellem verdensran­glistens nr. 22 og 23, men på banen var det slet ikke så jaevnbyrdi­gt, som ranglistep­laceringer­ne indikerede.

Blichfeldt dominerede fra start til slut og havde succes med sin plan om at holde tempoet højt. Ikke kun i duellerne, men også mellem dem. Hun løb hen for at samle boldene op fra gulvet og servede hurtigt.

Det bekom ikke Thuy Nguyen vel, og Blichfeldt kom staerkt fra start. Danskeren bragte sig foran 8-3 og havde ved saetpausen et forspring på 11-7.

Syv på stribe

Heller ikke efter det korte spilophold fik vietnamese­ren styr på sine slag. Blichfeldt vandt de naeste syv bolde i traek og kort efter saettet med 21-11.

Thuy Nguyen stod i karrierens første Super 300-finale, men den blev ikke en god oplevelse. Intet fungerede, og i andet saet virkede hun til tider opgivende.

Blichfeldt spillede frigjort, vandt 10 point på stribe og gik fra 2-2 til 12-2. Hun tilspilled­e sig første matchbold ved 20-9 og afgjorde finalen i første forsøg.

For Rasmus Gemke blev finaledage­n til gengaeld en skuffelse. Aarhusiane­ren fik aldrig gang i sit spil i slutkampen mod franskmand­en Christo Popov.

Popov, der som nr. 27 på verdensran­glisten er to pladser foran Gemke, tog initiative­t fra start og slap det ikke igen.

Efter at have vundet første saet 21-17 etablerede han hurtigt en komfortabe­l føring i andet.

Da de to spillere mødtes ved hold-EM for to uger siden, vandt Gemke efter at vaere kommet tilbage fra en ellers udsigtsløs position.

Så da danskeren pludselig spillede frit og gik fra 11-19 til 16-19, var det ikke underligt, hvis Popov begyndte at ryste lidt på hånden.

Franskmand­en brød dog den dårlige stime med et effektivt smash og sikrede sig sejren med 21-16 på sin første matchbold.

 ?? ?? Inden søndagens triumf var Mia Blichfeldt­s seneste World Tour-sejr i Spanien i 2019. Arkivfoto: Hiro Komae/AP
Inden søndagens triumf var Mia Blichfeldt­s seneste World Tour-sejr i Spanien i 2019. Arkivfoto: Hiro Komae/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark