Jyllands-Posten

Mads Pedersen blev slået på stregen

Olav Kooij var lige akkurat hurtigere end Mads Pedersen, da 1. etape af Paris-Nice blev afgjort i en spurt.

-

Få centimeter manglede Mads Pedersen (Lidl-Trek) for at hente saesonens syvende sejr, da en stribe af verdens bedste cykelrytte­re søndag tog hul på etapeløbet Paris-Nice.

Pedersen lå laenge forrest på opløbsstra­ekningen, men blev på de sidste meter overhalet af Visma-rytteren Olav Kooij.

På tv-billederne var det naesten umuligt at udpege en vinder, men hollaender­en var ikke selv i tvivl og blev da også straks lykønsket af Pedersen.

Danskeren var blevet leveret perfekt til opløbet af holdkammer­aten Jasper Stuyven, men havde lige akkurat ikke topfart nok til at holde den hurtige Vismamand bag sig.

Første etape af det traditions­rige løb var ellers forholdsvi­s begivenhed­sløs indtil bonusspurt­en med godt 17 km tilbage.

Efter at have sikret sig seks bonussekun­der fortsatte en af løbets favoritter, Remco Evenepoel (Quick-Step), i høj fart og fik selskab af blandt andre Matteo Jorgenson (Visma) og Egan Bernal (Ineos).

Feltet havde dog snor i den belgiske stjerne, der hurtigt blev indfanget. Men nu var der endelig tempo i løbet, og den ene rytter efter den anden måtte slippe taget i frontgrupp­en.

Her sad Mads Pedersen og Mattias Skjelmose helt fremme, og de to danske LidlTrek-ryttere kom på hårdt arbejde, da Evenepoel igen angreb på de sidste 500 meter af etapens sidste stigning.

Heller ikke denne gang lykkedes projektet for belgieren, og i stedet udnyttede Anthony Turgis (TotalEnerg­ie) forvirring­en til at køre vaek.

Franskmand­en havde en overgang et forspring på knap 20 sekunder, men kraefterne rakte ikke helt til at holde forfølgern­e vaek. 2 km fra målstregen var eventyret slut.

Paris-Nice køres over 8. etaper og slutter på søndag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark