Jyllands-Posten

Biden advarer mod kinesiske biler: Kan indsamle følsomme data

Er kinesiske biler en trussel mod USA’s sikkerhed? Det mener Joe Biden, som nu lancerer et program, der skal undersøge den eventuelle fare.

- JESPER KILDEBOGAA­RD jesper.kildebogaa­rd@finans.dk

Den store armlaegnin­g mellem USA og Kina fortsaette­r. Og USA’s praesident Joe Biden vil nu saette ind overfor kinesisk teknologi, som kan misbruges – for eksempel elbiler fra Kina. Det skriver CNN.

»Kinesiske biler med netforbind­else kan indsamle følsomme data om vores borgere og vores infrastruk­tur og sende disse data til Kina. Disse

køretøjer kan tilgås og gøres ubrugelige på afstand,« lyder det fra Joe Biden i en pressemeld­ing.

Dermed åbner han en ny front mod Kina, som har fået succes med eksport af elbiler. Tesla var den bilproduce­nt, der solgte flest elbiler globalt i 2023, men i årets fjerde kvartal fik kinesiske BYD overhalet Tesla.

At for eksempel en bil fra Tesla er forbundet til internette­t og kan modtage ny software eller fortaelle Tesla om sin placering er nok efterhånde­n velkendt, men spørgsmåle­t er så, om de kinesiske biler gør det samme, men måske mere skjult. Det er den frygt, som Joe Biden nu spiller på.

I dag har biler typisk indbyggede kameraer, har styr på, hvor bilen befinder sig, og har en internetop­kobling.

USA’s regering saetter nu gang i en større undersøgel­se af biler fra lande, som USA geopolitis­k ikke er allieret med – i praksis kinesiske biler, da lande som Rusland og Iran ikke har en bileksport af betydning. Undersøgel­sen skal afsløre, om der er nationale, sikkerheds­maessige problemer i hardware og software i bilerne, lyder opdraget. Det handler ikke kun om mulig overvågnin­g, men også potentiel hacking og sabotage, for eksempel af ladestatio­ner, som de kinesiske biler bliver tilsluttet i USA.

Amerikansk­e kraner

Om disse problemsti­llinger er reelle eller mere handler om at beskytte de lokale, amerikansk­e bilproduce­nter, er svaert at sige, så laenge der ikke er fremlagt konkrete beviser for de trusler, som Bidenreger­ingen beskriver.

Men biler er kun et af de områder, der nu skal undersøges. I sidste uge kom regeringen

med et udspil, der skal beskytte kritisk infrastruk­tur i de amerikansk­e havne. Her forventer Biden-regeringen blandt andet at bruge over 138 mia. kr. de naeste fem år på at udskifte kraner fra kinesiske producente­r. I dag er over 80 pct. af kranerne i amerikansk­e havne fra Kina, men dem vil myndighede­rne altså udskifte med kraner bygget på egen jord.

Industrima­skiner af alle typer, herunder kraner og traktorer, er det seneste årti i stigende grad blevet digitalise­ret og udstyret med direkte forbindels­e til producente­n. Det gør det muligt for eksempel at opdatere softwaren løbende med nye funktioner, men også at indsamle data og tage kontrol over maskinen.

Da Rusland invaderede Ukriane i fuld skala i 2022, stjal russiske soldater traktorer fra ukrainske landmaend. Her valgte den store traktorpro­ducent John Deere at gøre traktorern­e ubrugelige, via dataforbin­delsen til traktorern­e, hvilket vakte opsigt.

 ?? ?? Det vaelter frem med forskellig­e kinesiske bilmaerker i Danmark - her en model fra BYD, der er blevet verdens største elbilsprod­ucent. Men i USA mener regeringen nu, at det kan vaere en trussel imod landets sikkerhed.
Foto: PR
Det vaelter frem med forskellig­e kinesiske bilmaerker i Danmark - her en model fra BYD, der er blevet verdens største elbilsprod­ucent. Men i USA mener regeringen nu, at det kan vaere en trussel imod landets sikkerhed. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark