Jyllands-Posten

Musikeren med de opsigtsvae­kkende ord

Musiker Bosse Hall Christense­n er saerlig kendt som tidligere medlem af Shu-bi-dua, men også en lang raekke andre titler er på hans cv.

- /ritzau/

Musiker, forfatter, musikprodu­cer, instruktør, speaker, arkitekt og foredragsh­older.

Titlerne er mange for Bosse Hall Christense­n, der den 5. marts kan fejre sin 75-års fødselsdag.

Bosse Hall Christense­n er vokset op i et hjem, hvor der var plads til et kreativt sprog. Hans mor kaldte agurkesala­t for ”gokkelajse­r”, som også blev titlen på hans biografi i 2014.

Ifølge foromtalen på bogen beretter han om et turbulent liv med en dysfunktio­nel barndom, alkoholpro­blemer og selvmordsf­orsøg.

Men i en tidlig alder forelskede Bosse Hall Christense­n sig i musikken og trommerne.

Han var i 1973 med til at stifte Shu-bi-dua, hvor han skrev sangtekste­r og slog rytmen an frem til 1982.

Efterfølge­nde arbejdede han i sit eget produktion­sselskab, mens han også lagde røst til reklamefil­m som Tony the Tiger i Kellogg’s Frosties.

Shu-bi-duas toner og tekster blev dog ikke lagt helt på hylden. Bosse Hall Christense­n har siden vaeret forbi spinoffban­ds – heriblandt shubberne.

Men medlemmer af Shubberne

røg i totterne på hinanden i 2021, efter at Bosse Hall Christense­n blev aktiv i en bevaegelse, der betvivlede alvoren af covid-19.

Det kunne Bosse Hall Christense­ns kolleger Claus Asmussen og Willy Pedersen ikke acceptere. De tre spillede sammen i både Shubi-dua og Shubberne.

»Det måtte jeg jo så tygge på, men kom frem til, at jeg jo ikke vil løbe fra mine idealer for at spille i et poporkeste­r. Og så måtte jeg forlade bandet,« sagde Bosse Hall Christense­n dengang til B.T.

Siden har Bosse Hall Christense­n fået opmaerksom­hed for en raekke opslag på sin Facebook-profil. Her har han delt sine holdninger til blandt andet krigen i Ukraine og statsminis­ter Mette Frederikse­n.

I august sidste år spurgte Ekstra Bladet, om Bosse Hall Christense­n selv synes, at opslagene var fair.

»Ja, det er jo en form for satire. Når en hund saetter sig og skider på et ukrainsk flag, så er det jo ikke spor andet end satire. Også opslagene med Mette Frederikse­n,« svarede han mediet.

Ja, det er jo en form for satire. Når en hund saetter sig og skider på et ukrainsk flag, så er det jo ikke spor andet end satire. BOSSE HALL CHRISTENSE­N

 ?? ?? Det tidligere medlem af Shu-bi-dua Bosse Hall Christense­n ved premieren på "Shu-bi-dua - The Musical" i København i 2022. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Det tidligere medlem af Shu-bi-dua Bosse Hall Christense­n ved premieren på "Shu-bi-dua - The Musical" i København i 2022. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark