Jyllands-Posten

AGF anklages for at rekruttere små børn: »Der er lovløse tilstande«

Flere af landets største klubber rekruttere­r børn helt ned til 5-6 år, beretter DBU og flere breddeklub­ber.

-

Det er ikke nyt, at fodboldklu­bber har talentspej­dere til at finde og talentafde­linger til at forme den naeste stjernespi­ller, som kan indbringe et stort transferbe­løb.

Men jagten på fremtidens mulige stjerner er kammet over, mener Dansk BoldspilUn­ion (DBU) og flere breddeklub­ber. Det fremgår af en artikel i Politiken.

De råber vagt i gevaer over for udviklinge­n og anklager eksempelvi­s ungdomsafd­elingerne i AGF og FC København for ulovligt at henvende sig til og hente spillere i breddeklub­bers børneafdel­inger.

»Der er de facto lovløse tilstande. Det er blevet hverdag at høre om rekrutteri­ngsforsøg på børn helt ned til 5-6 år,« siger Jesper Jacobsen, teamleder i DBU Børnefodbo­ld og tidligere sportslig leder i KB’s ungdomsafd­eling, til Politiken.

»Det er stukket af nu, og alle ved det. Alle i og omkring børnefodbo­lden ved, at reglerne overtraede­s jaevnligt, hvis ikke systematis­k.«

Over for avisen afviser både FCK og AGF at bryde reglerne. Breddeklub­ber som Hjortshøj-Egaa Idraetsfor­ening (HEI) og BK Rødovre fortaeller dog om oplevelser, hvor klubberne har henvendt sig til foraeldre på måder, som strider mod DBU’s regler på området.

Det får dog sjaeldent konsekvens­er, da bevisbyrde­n for den foruretted­e klub er for tung, lyder forklaring­en.

Fodboldeks­pert på Viaplay Per Frimann er sportschef i 2. divisionsk­lubben HIK i Hellerup. Han har samme oplevelse af, at rekrutteri­ngen af børn er gået for vidt.

Han mener som DBU, at talentjagt­en bliver sat ind alt for tidligt nu.

»Det burde ikke vaere nødvendigt at hente spillere, før de er 12-13 år, og slet ikke, når de er under 10 år,« siger Frimann til Politiken.

 ?? ?? Jagten på talenter er blevet så vild, at store klubber forsøger at hente børn, som end ikke er startet i skole. Foto: Kasper Palsnov/ Ritzau Scanpix
Jagten på talenter er blevet så vild, at store klubber forsøger at hente børn, som end ikke er startet i skole. Foto: Kasper Palsnov/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark