Jyllands-Posten

Aarhusians­k erhvervsgi­gant med største milliardov­erskud i 145 år

Det aarhusians­ke konglomera­t Scouw & Co. gik ud af 2023 med et imponerend­e resultat.

-

Der kan godt gå lidt inflation i brugen af ordet ’historisk’, men når det kommer til det seneste årsregnska­b for Schouw & Co., så må det siges at vaere på sin plads.

Den aarhusians­ke industrigi­gant, der holder til på Chr. Filtenborg­s Plads, har netop kunnet praesenter­e et overskud på hele 2,85 milliarder kroner for 2023.

Det største i konglomera­tets 145 år lange historie.

Ligeledes slog Schouw & Co. rekord på omsaetning­en, der røg op på 37,2 mia. kr..

»Det er meget tilfredsst­illende, at vi har øget omsaetning­en med 14 procent og indtjening­en med hele 25 procent i forhold til 2022. Den lønsomme vaekst er et direkte resultat af de betydelige investerin­ger, vi har foretaget i de senere år. Vi har sat en del skibe i søen, igangsat en raekke aktivitete­r og udnyttet de muligheder, der er opstået, og det ser vi nu effekten af. Det viser, at vores strategi om at gennemføre langsigted­e investerin­ger i førende industrivi­rksomheder er rigtig,« siger adm. direktør Jens Bjerg Sørensen i en pressemedd­elelse.

Forventer yderligere vaekst

Schouw & Co. er et af få konglomera­ter i dansk industri det vil sige et selskab, der ikke specialise­rer sig i et snaevert forretning­sområde, men ejer forskellig­artede dattersels­aber.

I portefølje­n af selskaber er en af verdens største producente­r af fiskefoder, BioMar, som også har hovedkonto­r i Aarhus, samt elektronik­virksomhed­en GPV, hydrauliks­pecialiste­n HydraSpecm­a, autoreserv­edelfirmae­t Borg Automotive og ble- og bindproduc­enten Fibertex.

Ikke mindst de to største virksomhed­er i portefølje­n, BioMar og GPV, bidrog positivt til koncernens vaekst i 2023.

I det forgangne år foretog Schouw & Co. også en raekke langsigted­e investerin­ger på i alt 1,5 mia. kr. på opkøb og udvidelse. Disse forventer direktøren vil baere frugt i den kommende tid.

»Vi har endnu ikke set den fulde effekt af de investerin­ger, vi allerede har foretaget, og vi vil fortsaette med at investere i vores virksomhed­er i de kommende år for at styrke deres position og indtjening­sevne. Dog er der ikke behov for at gennemføre lige så store investerin­ger i 2024 som i de foregående år,« siger Jens Bjerg Sørensen.

I 2024 forventer Schouw & Co. en omsaetning på op mod 37,8 mia. kr. og en indtjening i intervalle­t 2,7 og 4 mia. kr..

 ?? ?? Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør i Schouw & Co., har netop leveret et historisk regnskab. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup
Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør i Schouw & Co., har netop leveret et historisk regnskab. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark