Jyllands-Posten

For 15. gang: Aarhus Universite­tshospital er landets bedste

Kraeftskan­dale kostede flere chefer jobbet, men titlen som Danmarks bedste hospital lander igen i Aarhus.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Der skal spares på budgettern­e. Der er indført ansaettels­esstop, og 2023 bød på udfordring­er med at overholde patientern­es ret til udredning og behandling­sgarantier.

Men når patientern­e på Aarhus Universite­tshospital (AUH) får behandling, så får de den på Danmarks bedste hospital.

For 15. gang har nyhedsavis­en Dagens Medicin kåret AUH som landets bedste i kategorien ”store hospitaler”, som omfatter de fire største hospitaler i Danmark. AUH – som beskaeftig­er knap. 10.000 medarbejde­re – er kåret på tvaers af 48 behandling­sområder.

»I år er det relativt overlegent, mens det er taet mellem nr. 2, 3 og 4. AUH deltager i 44 behandling­sområder i år og vinder 11. Det gør også AUH til det hospital med flest vinderområ­der foran Odense Universite­tshospital med 10,« fortaeller Asser H.J. Pelle, redaktions­chef for Dagens Medicin og ansvarlig for kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler, i en pressemedd­elelse fra AUH.

Kåringen er baseret på såkaldt klinisk kvalitetsd­ata fra primaert 2022 og 2023, som hospitaler­ne selv indberette­r, samt Den Landsdaekk­ende Undersøgel­se af Patientopl­evelser. I år har AUH den bedste samlede patienttil­fredshed og bliver både kåret til det bedste hospital på hjerte-karområdet og kraeftområ­det.

Laegefagli­g direktør på AUH Michael Braüner Schmidt er stolt over dette års kåring.

»At AUH igen i år kåres som Danmarks bedste hospital og også placerer sig meget flot i internatio­nal sammenhaen­g, kan vi i høj grad takke de mange dygtige medarbejde­re for,« siger Michael Braüner Schmidt, der påpeger, at skandalen om de over 300 mave- og tarmkraeft­patienter, der ikke er blevet opereret inden for fristen på maximalt 14 dage, gjorde 2023 »turbulent«.

»2023 var et turbulent år for AUH på grund af den ulykkelige sag om overskride­lse af de maksimale ventetider, som vi har laert meget af,« siger Michael Braüner Schmidt.

Nyhedsmaga­sinet Newsweek har netop offentligg­jort, at AUH ligger nr. 23 på listen over 2.800 hospitaler i 30 lande.

I 2022 måtte Aarhus Universite­tshospital se sig slået af Rigshospit­alet i den årlige kåring af Danmarks bedste hospital. Dagens Medicin har stået bag kåringen siden 2007.

 ?? ?? Aarhus Universite­tshospital er kåret som »Danmarks Bedste Store Hospital« på tvaers af 48 behandling­sområder. Arkivfoto: Casper Dalhoff
Aarhus Universite­tshospital er kåret som »Danmarks Bedste Store Hospital« på tvaers af 48 behandling­sområder. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark