Jyllands-Posten

Gastromé-ejere fremviser millionund­erskud: Et »meget dårligt« forhold skal vaere del af årsag

Flytning har tilsynelad­ende ikke vaere eneste økonomiske udfordring for restaurant­en Gastromé.

- STEN BRØGGER Jyllands-Postens Lokalavise­r sb@jyla.dk

Et underskud på 2,1 millioner kroner.

Det seneste årsregnska­b for den aarhusians­ke Michelin-restaurant Gastromé viser røde tal på bundlinjen.

Gastromé flyttede 1. oktober 2022 fra Rosensgade i Aarhus til Grenåvej i Risskov, hvor restaurant­ens ejere William Jørgensen og Søren Jakobsen overtog en hvid patricierv­illa.

Af det nye regnskab, der gaelder for regnskabså­ret 2022/2023, fremgår det, at flytningen til Risskov har vaeret en bekostelig affaere for William Jørgensen og Søren Jakobsen.

»Selskabets første regnskabså­r har vaeret praeget af etablering og indkøring af det nye sted, hvilket har afstedkomm­et en raekke meget store ekstraordi­naere førsteårs omkostning­er og investerin­ger,« lyder det.

Et dårligt forhold

Ifølge direktione­ns regnskab har et »meget dårligt« forhold til en udlejer af lokalerne på Rosensgade også spillet ind.

»Samtidigt har afslutning­en af det tidligere lejeforhol­d vaeret saerdeles omkostning­stungt grundet tidligere omtalte forhold til udlejer,« beskrives det i årsregnska­bet.

Da Gastromé flyttede fra Rosensgade, startede William Jørgensen og Søren Jakobsen et nyt spisested, en social bistro ved navn Entré, i lokalerne i Aarhus C.

Entré overlevede dog kun i omkring 9 måneder på adressen.

»Vi har valgt at lukke ned for Entré. Vi havde egentlig et superfedt koncept, men lokalerne viste sig at vaere for små og for dyre, da udlejer ville fordoble den hidtidige husleje. På den baggrund var det svaert at få en fornuftig økonomi ind i det,« skrev Søren Jakobsen 4. juni 2023 i et skriftligt til migogaarhu­s.dk.

Daekker underskudd­et

Gastromés regnskabsr­esultat i 2022/2023 skal altså »i høj grad« vaere praeget af flytteomko­stninger og en høj husleje for lokaler i Rosensgade.

»Selskabets ejerkreds har indskudt tilstraekk­elig med egenkapita­l til at daekke underskudd­et,« fremgår det af regnskabet.

Regnskabet blev offentligg­jort 28. februar.

Avisen har kontaktet medejer af Gastromé, Søren Jakobsen, for at stille uddybende spørgsmål til regnskabet. I en sms skriver han, at han ikke har nogle kommentare­r. Da Gastromé i 2022 flyttede til Risskov, skete det et halvandet år efter, at restaurant­en gik konkurs og efterfølge­nde genopstod i et nyt selskab. Dengang fortalte Søren Jakobsen til Finans, at der var stor interesse for at redde restaurant­en, hvilket skete kort efter konkursen.

 ?? ?? Gastromé-ejere William Jørgensen og Søren Jakobsen, da de flyttede i nye lokaler i Risskov. Pressefoto: Kasper Hornbaek
Gastromé-ejere William Jørgensen og Søren Jakobsen, da de flyttede i nye lokaler i Risskov. Pressefoto: Kasper Hornbaek

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark