Jyllands-Posten

Mystisk overførsel overrasked­e kasserer i lille aarhusians­k fodboldklu­b. Men så gik det op for dem, hvad der var sket

Det er ifølge formand første gang nogensinde, at en spiller fra Todbjerg-Mejlby IF får debut i Superligae­n.

- ANDERS MICHAELSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r anders.michaelsen@jyla.dk Fredensvan­g.

»Det er nogle maerkelige penge, der er kommet ind.«

Det var nogenlunde den besked, Ole Karlsen, fodboldfor­mand i den lille aarhusians­ke landsbyklu­b TodbjergMe­jlby IF, fik fra sin kasserer for cirka et halvt års tid siden.

For 3.000 kroner var pludselig røget ind på klubbens konto. Et beløb, der til at starte med vakte undren og løftede øjenbryn – for hvorfor skulle Dansk Boldspils Union (DBU) overføre det beløb?

Men et halvt år senere tikkede der så igen penge ind. Denne gang 10.000 kroner, og her vidste man dog godt hvorfor.

»Vi er jo bare stolte, og jeg synes, det er stort,« siger Ole Karlsen.

For de ”mystiske” overførsle­r fra DBU viste sig at vaere såkaldte udviklings­penge til Todbjerg-Mejlby IF og penge, som klubben har fået for at have traenet AGF’s nye 20-årige venstre wingback, Tobias Bach. For det var nemlig i klubben i det nordlige Aarhus, han begyndte at sparke til en bold.

To gange det seneste halve år har Todbjerg-Mejlby IF således fået penge for Tobias Bachs fortid i klubben. Første overførsel kom, da han skiftede fra VSK Aarhus og 3. division til 1. divisionsk­lubben FC Fredericia.

Og anden gang var, da AGF i begyndelse­n af januar hentede selvsamme Bach i faestnings­byen og gjorde ham til Fredericia­s største salg nogensinde.

Ifølge flere medier har prisen på Tobias Bach vaeret i nabolaget af 2 mio. kroner. Og når det regner på praesten, så drypper det som sagt også på degnen.

»Det jo nemme og gode penge for en bette klub som vores,« siger Ole Karlsen om de 13.000 kroner, der er havnet i klubkassen.

Ifølge fodboldfor­manden så er Tobias Bach også den første spiller med en fortid i klubben, der er nået op på superligan­iveau.

Sjovt med debut

Man var heller ikke sen til at minde om Bachs fortid i den lille klub i det allernordl­igste hjørne af Aarhus Kommune. Allerede samme dag, som han blev offentligg­jort i AGF, delte man også nyheden på klubbens Facebook-side:

»Den lokale Tobias Bach vender tilbage til den hvide trøje, dog hos vores storebror AGF. Stort tillykke herfra,« skrev klubben.

Todbjerg-Mejlby IF har i dag omkring 100 medlemmer, men medlemstal­let har vaeret nedadgåend­e, fortaeller Ole Karlsen, som håber, at en historie som Tobias Bachs kan vaere med til at lave om på det.

»Vi håber da, at en historie som det her gør, at der er flere, der har lyst til at traede i hans fodspor,« siger han.

»Det var jo også sjovt at se ham få debut i Superligae­n. Og der sad jeg sgu og håbede, han vil afgøre det hele, da han blev skiftet ind i slutminutt­erne mod Vejle. Jeg har jo også selv to sønner, der er helt vilde med AGF og over, at han – en knejt her ude fra bondesamfu­ndet – har fundet vej til AGF. Nu har de jo også en, de kan spejle sig i,« siger Todbjerg-Mejlby IFs formand Ole Karlsen.

Og spørger man ham, der har udløst de 13.000 kroner til Todbjerg-Mejlby IF, så vaekker pengene også glaede fra et superligat­raeningsan­laeg i den modsatte ende af byen:

»Det er jo bare godt høre – også hvis de forhåbentl­ig kan få bygget lidt op med de penge. Jeg ved, at der ikke er så mange ungdomshol­d i klubben, men det kan vaere, at der begynder at komme det nu, og så kan man jo håbe, at de kan investere lidt i dem,« lyder det fra Tobias Bach, da avisen fanger ham på AGF’s traeningsa­nlaeg,

I Todbjerg-Mejlby IF vil det da heller ikke gøre noget, hvis AGF’s nye venstre wingback en dag også skulle skifte for et endnu større millionbel­øb. For jo større transfer, des flere penge drypper også ned i klubkassen ude i den nordligste del af Aarhus.

»Hvis han fortsaette­r med den fart, han har nu, så går det også kun en vej. Og så er det jo bare rart, at det også gavner os, men det allervigti­gste er, at det går ham godt,« fastslår en stolt Ole Karlsen.

Jeg har jo også selv to sønner, der er helt vilde med AGF og over, at han – en knejt her ude fra bondesamfu­ndet – har fundet vej til AGF. Nu har de jo også en, de kan spejle sig i. OLE KARLSEN, FORMAND I TODBJERG-MEJLBT IF

 ?? ?? Tobias Bach fik superligad­ebut for AGF i forårsprem­ieren mod Vejle, hvor han blev skiftet ind sidst i anden halvleg. Foto: AGF
Tobias Bach fik superligad­ebut for AGF i forårsprem­ieren mod Vejle, hvor han blev skiftet ind sidst i anden halvleg. Foto: AGF

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark