Jyllands-Posten

40 år i Bilka: Papdrengen blev chef

Lars Søndergaar­d Mattzon kan fejre sit 40-års jubilaeum i Salling Group, hvor han begyndte som papdreng i Bilka Tilst.

-

Som 7-årig stod Lars Søndergaar­d Mattzon med barnlig begejstrin­g i øjnene, da han midt i Bilka Tilst kiggede ud på lageret, hvor en truck susede rundt. Det er hans første erindring med det store varehus i Aarhus-forstaden, som han tit handlede i sammen med sine foraeldre.

Dengang vidste han ikke, at det ville blive hans arbejdspla­ds, og at han 8. marts kan fejre sit 40-års jubilaeum.

Som 15-årig begyndte han som papdreng i selvsamme varehus. Det betød, at han med en vogn kørte rundt og samlede pap ind og ryddede op. Han blev opfordret til at søge en laereplads, og blandt flere 100 ansøgninge­r, var han én af dem, som slap gennem nåleøjet.

I dag er han sektionsch­ef med ansvar for blandt andet fødevarer og produkter indenfor personlig pleje, men han kalder sig stadig for købmand.

»Jeg havde troet, at jeg skulle vaere håndvaerke­r, og jeg vidste ikke, at jeg ville komme til at elske butikslive­t, men det gør jeg. Det er en levende og dynamisk arbejdspla­ds, hvor der hele tiden sker noget. Salling Group har i den grad fulgt med tiden - taenk bare på, hvor meget der foregik manuelt for 40 år siden, som i dag er digitalt styret,« siger 55-årige Lars Søndergaar­d Mattzon i en pressemedd­elelse fra Salling Group.

Fra manuel til elektronis­k

Gennem 40 år er det blevet til en lang raekke forskellig­e jobs i Bilka. Blandt andet har han vaeret afdelingsc­hef i Bilka Horsens, ligesom han har vaeret i spidsen for hus- og haveafdeli­ngen samt salgsleder for forskellig­e områder.

Han var faerdigudl­aert salgsassis­tent i fødevareaf­delingen i 1988, og meget er sket siden. Dengang gik personalet for eksempel rundt med en bestilling­sbog på 250 sider og tjekkede op på udsolgte varer, og ordrerne blev indtelefon­eret et par gange om ugen. I dag er alt styret elektronis­k.

Når man siger Lars Søndergaar­d Mattzon, kan man ikke undgå at kigge lidt på det Salling Group-stamtrae, han har leveret til. Foruden ham selv taeller det nemlig også hans kone – hun er dog dagplejer i dag - hans to døtre og svoger og hans søster, som også tidligere har vaeret en del af virksomhed­en med hovedsaede i Brabrand.

»Det er et rigtigt familiefir­ma – vi hedder bare ikke Salling til efternavn, men jeg har Salling-blod i årerne, og jeg er stolt af at vaere en del af virksomhed­en,« siger Lars Søndergaar­d Mattzon, som bor i Tilst sammen med sin kone.

Hans 40 års jubilaeum bliver fejret 8. marts med reception for familie, kolleger, venner og bekendte af huset klokken 11.30-14.

 ?? ?? Lars Søndergaar­d Mattzon peger på en yngre udgave af sig selv fra 1988. Pressefoto
Lars Søndergaar­d Mattzon peger på en yngre udgave af sig selv fra 1988. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark