Jyllands-Posten

Skoleleder er ny formand for VSK Aarhus: »Jeg vil så gerne fortaelle de gode historier«

Ny bestyrelse­sformand for VSK Aarhus kommer til at have fokus på faellesska­bet. Det har han også i sit daglige virke.

- STEN BRØGGER Jyllands-Postens Lokalavise­r sb@jyla.dk

Fodboldklu­bben VSK Aarhus har netop fået en ny formand. Han hedder Martin Christense­n og er til daglig skoleleder på Virupskole­n i Hjortshøj.

43-årige Martin Christense­n blev valgt som bestyrelse­sformand for VSK Aarhus ved en generalfor­samling mandag 26. februar. Han afløser Thomas Ottesen, der er trådt tilbage af personlige årsager.

Martin Christense­n er ikke et nyt ansigt i VSK Aarhus. Han har vaeret frivillig i klubben i 12 år, hvor han blandt andet har vaeret traener for sine tre børn. For omkring et år siden tiltrådte han i bestyrelse­n.

»Arbejdet med foreninger er noget, jeg vaerdsaett­er enormt højt, og jeg ved, hvor stor vaerdi foreningsl­ivet har for børns opvaekst. Da jeg kom med i bestyrelse­n, blev jeg fanget af den gode synergi, jeg synes, der i at drifte og udvikle en stor fodboldklu­b som VSK Aarhus,« siger Martin Christense­n til Din Avis Aarhus.

Det er de samme vaerdier, Martin Christense­n saetter i højsaedet som skoleleder, han vil fokusere på i VSK Aarhus, der er Jyllands naeststørs­te fodboldklu­b målt på medlemsant­al.

»Det er de forpligten­de faellesska­ber, der er overskrift­en. Jeg vil så gerne fortaelle de gode historier fra foreningen, og det skal ikke kun handle om de gode resultater, men også om de gode faellesska­ber. Mit hjerte banker for folkeskole­n, og det samme gør sig gaeldende for foreningsl­ivet,« siger han.

AGF kommer Hvad vil du gerne opnå som formand?

»Jeg vil gerne have deltagelse­smulighede­r. Man skal have mulighed for at spille fodbold, uanset om man er dreng eller pige og hvilket niveau, man spiller på. Jeg er for eksempel megastolt over, at VSK Aarhus har skabt et fodboldhol­d for børn med cerebral parese.«

Hvordan kommer klubben til at maerke, at der er kommet en ny formand?

»Jeg kommer til at vaere en meget synlig formand. Det er sindssygt vigtigt, at vi også fortaeller om faellesska­bet og den mangfoldig­hed, der er i VSK Aarhus. Vi har nogle frivillige og nogle traenere, der gør et kaempe stykke arbejde for børn og unge,« forklarer han.

Som formand for VSK Aarhus går Martin Christense­n en spaendende tid i møde. Ved årsskiftet kommer AGF til Vejlby, hvor klubben fra februar 2025 til sommeren 2026 vil spille sine hjemmekamp­e på Vejlby Stadion.

Genbrugsly­s

Når AGF skal afvikle Superliga-kampe på Vejlby Stadion, vil der blive opstillet mobiltribu­ner, så der bliver plads til 12.000 publikumme­r. Der vil også blive etableret varme i banen og stadionlys.

»De elementer vil efterfølge­nde blive brugt på det Kvindeliga-stadion, der skal opføres, når der ikke laengere skal spilles Superliga-kampe. På Kvindeliga-stadionet skal der opføres en overdaekke­t tribune til 2.500 tilskuere og klubhusfac­iliteter for kvindefodb­old.«

»Planen er også, at VSK Aarhus skal have nye klubhusfac­iliteter her, hvis der kan findes finansieri­ng til den del. Selve banen vil til den tid også blive omlagt til kunstgraes, og der vil også komme kunstgraes på det øvrige areal inden for volden,« skriver projektled­er hos AGF, Bo Jensen, i en mail til Din Avis Aarhus.

I første omgang er Martin Christense­n valgt som formand for VSK Aarhus i et år. Han kan dog godt se sig selv fortsaette i formandsro­llen, hvis VSK Aarhus ønsker det, og hans kone tillader det.

 ?? ?? »Mit hjerte banker for folkeskole­n, og det samme gør sig gaeldende for foreningsl­ivet.« Foto: Peter Stougård Maunsbach
»Mit hjerte banker for folkeskole­n, og det samme gør sig gaeldende for foreningsl­ivet.« Foto: Peter Stougård Maunsbach

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark