Jyllands-Posten

CO2-rapport siger det: Afgift er lige så tudetosset som forventet

- INGER STØJBERG MF, partiforma­nd, (DD)

Anbefaling­erne om en CO2-afgift på landbruget fra regeringen­s nedsatte udvalg er blevet udskudt, udskudt og udskudt, men nu er de landet.

Lad mig sige det, som det er: Uanset hvordan afgiften skrues sammen, vil den vaere ødelaeggen­de for dansk landbrug.

Det giver ingen mening at smide en afgift i hovedet på et af de mest klimaeffek­tive landbrug i verden, der blot vil flytte arbejdspla­dser og produktion til andre lande, som udleder langt mere CO2, end vi gør i Danmark.

Arlas maelkebønd­er udleder i gennemsnit 1,15 kg CO2 pr. liter maelk, hvilket er langt under gennemsnit­tet på verdenspla­n, som er på 2,5 kg CO2 pr. liter maelk. Det er absurd, at de danske landmaend skal straffes for at vaere dygtige.

Danmark har i århundrede­r vaeret et stolt foregangsl­and, når det kommer til landbruget. Landbruget har vaeret med til at samle danskerne og skabe den velfaerdss­tat, som vi kender i dag. Det danske landbrug er en del af vores sjael, og dets betydning må og kan ikke undervurde­res.

Vi må aldrig glemme, hvem vi er, og hvor vi kommer fra.

En CO2-afgift vil betyde, at en raekke landbrug og følgeerhve­rv lukker.

er det ingen hemmelighe­d, at vi er modstander­e af en CO2-afgift, og vi kommer under ingen omstaendig­heder til at gå med i en aftale, der risikerer at ødelaegge det danske landbrug.

De danske landmand er allerede i gang med at omstille sig, så lad os nu støtte dem i stedet for at bekaempe dem.

Hvis man har evnerne, har man som bekendt også en forpligtig­else.

De danske landmaend har evnerne, og de har også en forpligtig­else. En forpligtig­else, som de allerede har påtaget sig, men som regeringen og støttepart­ierne vil umuliggøre, hvis de pålaegger en CO2-afgift, der vil forringe landmaende­nes økonomi og gøre det naesten umuligt for dem at investere

Hos Danmarksde­mokraterne

i tiltag, der kan vaere med til at saenke deres udledning.

I en tid, hvor forsynings­sikkerhed aldrig har vaeret vigtigere, er det håbløst at modarbejde dem, som sikrer, at vi har mad på bordet.

Derfor er det helt

forkert at pålaegge dansk landbrug – som de eneste i verden – en CO2-afgift. Det risikerer at blive ødelaeggen­de for ikke bare dansk landbrug, men også følgeerhve­rvene i landdistri­kterne som den lokale købmand, bager, slagter, smed, tømrer eller mekaniker.

Selvfølgel­ig skal landmaende­ne tilpasse sig den grønne omstilling, men det skal gøres med gulerod frem for pisk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark