Jyllands-Posten

Boligejere med korte lån snydes igen for lavere rente

Skuffende inflations­tal forhindrer hurtige rentesaenk­ninger, og det kommer danske boligejere til at maerke.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

Snydt – igen! Boligejere, der har valgt det rentefølso­mme Flexkort-lån, betaler nu den suveraent højeste rente blandt rentetilpa­sningslåne­ne, og det er formentlig ikke slut endnu.

Renten på lånet er 4,2 pct. Til sammenlign­ing er F5-renten ca. 3 pct. Flexkort-lånet, der også går under navne som F-kort (Totalkredi­t) og Kort Rente (Nordea Kredit), får ny rente hvert halve år – naeste gang til 1. juli.

Konsekvens­en af nye, skuffende inflations­tal kan holde renten i vejret efter den dato, mener blandt andre Sydbanks cheføkonom, Søren Kristensen. Han forventer fortsat, at Den europaeisk­e Centralban­k, ECB, saenker renten til april.

»Risikoen for boligejere og andre, der håber på snarlige rentenedsa­ettelser, er, at den genstridig­e inflation vil udskyde den første rentenedsa­ettelse, indtil der for alvor er blade på traeerne,« mener Søren Kristensen.

Stigningen falder

før Boligejere med F-kort fik et stort rentehop sidste sommer, og renten steg igen 1. januar. Stigningen er mindre end tidligere, men når man optager et sådant lån, er det netop for at få så lav rente som muligt. Mange boligejere har brugt lånet som parkering efter at have konvertere­t deres boliglån til underkurs.

Den parkering er blevet dyr, og et F-kort-lån koster naesten det samme nu som et lån med fast rente.

Fredag kom de nye inflations­tal, der viser, at inflatione­n i Europa faldt fra 2,8 til 2,6 pct. i februar. Målet er en inflation på 2 pct., og det mål er altså ikke nået endnu. Det går nu langsomt med at komme det sidste stykke ned til 2 pct., og samtidig viser tallene, at det underligge­nde inflations­pres stadig er for højt.

Hos Formueplej­e forventer man heller ikke hurtige rentesaenk­ninger – tvaertimod. Hvis lønnen fortsaette­r med at stige, kan det vaere svaert at taemme inflatione­n. Først til rentemødet i juni vil centralban­ken få data for lønstignin­gerne i Europa.

»Budskabet fra centralban­kcheferne har altså vaeret, at nok kommer der sandsynlig­vis rentesaenk­ninger, men at de først kan forventes til sommer, og at der vil komme faerre, end markedet forventede ved indgangen af måneden,« skriver Formueplej­e i sit Formue Update.

Risikoen for boligejere og andre, der håber på snarlige rentenedsa­ettelser, er, at den genstridig­e inflation vil udskyde den første rentenedsa­ettelse, indtil der for alvor er blade på traeerne. SØREN KRISTENSEN, CHEFØKONOM I STDBANK

 ?? ?? Renterne på rentetilpa­sningslån falder ikke lige så hurtigt, som finansmark­ederne tidligere forventede.
Arkivfoto: Emil Agerskov
Renterne på rentetilpa­sningslån falder ikke lige så hurtigt, som finansmark­ederne tidligere forventede. Arkivfoto: Emil Agerskov

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark