Jyllands-Posten

AGF redder uafgjort dybt inde i overtiden

Med en sen overtidssc­oring af Mikkel Duelund fik AGF 1-1, da holdet søndag aften tog imod OB på Ceres Park.

-

OB var få minutter fra at hente saesonens sjette udesejr i Superligae­n, men på et drømmetrae­f af Mikkel Duelund fik AGF 1-1 ud af kampen i Aarhus, hvor Bashkim Kadrii ellers havde sendt OB på vinderkurs.

Med det ene point er AGF sikker på at nå mesterskab­sspillet, hvor de seks bedste klubber deltager. Holdet har 30 point på femteplads­en.

OB kunne med en sejr have fået tiltraengt luft til nedrykning­sstregen, men nu er der blot to point ned til Vejle på 11.-pladsen.

Der er som regel taending på, når klubberne fra Danmarks to største provinsbye­r tørner sammen, og søndagens kamp var ingen undtagelse. Kampens første dramatik kom efter godt 10 minutter. Efter et frispark headede Felix Beijmo mod mål ved bageste stolpe, og AGF’erne mente, at bolden havde passeret streget, og satte fejringen i gang.

Den største chance af alle

Dommerne afventede imidlertid, og et VAR-tjek understøtt­ede dem i, at bolden ikke havde vaeret inde. Man måtte i stedet kreditere OB’s nye norske keeper, Viljar Myhra, for en flot redning, mens han selv lå inde i målet.

Første halvlegs chancer faldt i det hele taget mest efter standardsi­tuationer. AGF havde flest tilløb til mål, men OB havde den største af alle chancer i de første 45 minutter.

Den 18-årige forsvarssp­iller Tobias Slotsager headede fra kort afstand, men på utrolig vis reddede AGF-keeper Bailey Peacock-Farrell på stregen.

Peacock-Farrell kom atter i centrum kort efter pausen. I en duel fik han Bashkim Kadriis knae i hovedet, og det så alvorligt ud, da holdkammer­aterne tilkaldte behandling.

Den nordirske målmand kunne dog snart rejse sig, men var ikke i stand til at fortsaette, og han blev kørt direkte på hospitalet. Han blev erstattet med rutinerede Jesper Hansen.

OB var blevet mest toneangive­nde i anden halvleg, og det var ganske fortjent, at føringen med et kvarter tilbage blev fynsk. Efter et gennembrud i højre side blev bolden sendt fladt til bageste stolpe, hvor den netop indskifted­e

Nicklas Mouritsen var helt blank.

Hans forsøg havde retning forbi stolpen, men ramte Kadrii, der bugserede bolden over stregen.

I kampens slutfase var OB taet på 2-0, og AGF havde svaert ved at skabe chancer, men på et drømmetrae­f i fire minutters tillaegsti­d lykkedes det AGF at udligne.

Efter et hjørnespar­k blev bolden sendt ud af feltet, hvor den indskifted­e Mikkel Duelund stod klar og helflugted­e udligninge­n i kassen.

?? ?? Mikkel Duelund scorede i overtiden og sikrede AGF et enkelt point i søndagens hjemmekamp mod OB. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix