Jyllands-Posten

Favrskovs borgmester reagerer på sin vens død: »Søren taenkte altid på andre før sig selv«

Lars Storgaard var gode venner med Søren Pape Poulsen, der voksede op hos sine adoptivfor­aeldre i Vejerslev i Favrskov Kommune.

- JEPPE RAFN Jyllands-Postens Lokalavise­r jeppe.rafn@jyla.dk

Favrskovs borgmester Lars Storgaard nåede at kende sin konservati­ve partikolle­ga Søren Pape Poulsen i over halvdelen af den nu afdøde partiforma­nds 52-årige liv. Søren Pape Poulsen fik en hjerneblød­ning under partiets hovedbesty­relsesmøde i fredags og døde lørdag.

»Det er så trist, uvirkeligt og meningsløs­t. Søren var et fantastisk menneske og utrolig omsorgsful­d. Han var indbegrebe­t af naervaer, aerlighed, omsorg og ordentligh­ed – alt det livet handler om,« siger Lars Storgaard.

Endte hos Svend og Ruth

Søren Pape blev født nytårsafte­n 1971 i København af en meget ung mor, der ikke kunne have ham. Fire måneder gammel blev han adopteret fra børnehjemm­et i København af sine foraeldre, Svend og Ruth, der boede på en gård i landsbyen Vejerslev ved Thorsø. Her voksede Søren Pape Poulsen op, gik på Tungelunds­kolen i Thorsø og meldte sig allerede som 15-årig ind i Konservati­v Ungdom.

I 2001 blev han valgt ind i byrådet i den davaerende Bjerringbr­o Kommune, som ved kommunalre­formen blev en del af Viborg Kommune. Favrskovs borgmester Lars Storgaard kommer ligesom Pape fra den vestlige del af Favrskov og kendte allerede til den unge Pape, inden han blev valgt ind i kommunalpo­litik. Ved kommunalva­lget i 1997 i den davaerende Hvorslev Kommune var Søren Papes mor, Ruth Pape Poulsen, opstillet på den konservati­ve byrådslist­e sammen med Lars Storgaard. Hun blev ikke valgt ind, men havde stor indflydels­e på, at Lars Storgaard med blot ét konservati­vt mandat blev viceborgme­ster i Hvorslev Kommune.

»Hun havde ordet i sin magt, og det var ikke mindst hendes fortjenest­e, jeg blev viceborgme­ster,« fortaeller Lars Storgaard.

I 2010 blev Søren Pape borgmester i Viborg Kommune og genvalgt for perioden 2014-2017. Han forlod dog allerede i sommeren 2014 borgmester­posten for at blive partiforma­nd i Det Konservati­ve Folkeparti. Det første folketings­valg med Søren Pape ved roret blev en mindre katastrofe for det traditions­rige parti, der naermede sig spaerregra­ensen, men frem mod kommunalva­lget i 2021 stormede partiet frem i meningsmål­ingerne.

Det Konservati­ve Folkeparti fik et fantastisk kommunalva­lg, ikke mindst i Favrskov, hvor partiet gik fra to til seks mandater og blev det største borgerlige parti. De konservati­ves kanonvalg tippede magtbalanc­en i byrådet, og som spidskandi­dat for det største borgerlige parti satte Lars Storgaard sig på borgmester­posten.

»Søren var der i den grad for mig ved kommunalva­lgene i 2013, 17 og 21, og jeg talte i telefon med ham flere gange på valgnatten i 2021, hvor han rådede mig til at gå efter borgmester­posten,« fortaeller borgmester­en.

Et af Storgaards seneste møder med Pape fandt sted mellem jul og nytår 2022, hvor Papes foraeldre havde inviteret Lars Storgaard på besøg i deres hjem i Bjerringbr­o, hvor de for en del år siden flyttede til efter at have solgt gården i Vejerslev.

»Jeg var inviteret med som hemmelig gaest, og så kom Søren og lavede flaeskeste­g med sovs og kartofler og rødkål, og vi havde en hyggelig aften.«

Borgmester­en oplyser, at Søren Pape Poulsen bliver bisat fra Viborg Domkirke lørdag 9. marts klokken 11.

 ?? ?? Søren Pape Poulsen hjalp Lars Storgaard under kommunalva­lget i 2021, der endte med, at Storgaard blev borgmester. Privatfoto
Søren Pape Poulsen hjalp Lars Storgaard under kommunalva­lget i 2021, der endte med, at Storgaard blev borgmester. Privatfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark