Jyllands-Posten

Flag på rustvogn skal få trafikante­r til at respektere ligtog

Bedemand glaeder sig over ny funktion, der skal gøre ligtog mere synlige.

- JEPPE RAFN Jyllands-Postens Lokalavise­r jeppe.rafn@jyla.dk

Faerdselsl­oven § 7, stk. 6:

Trafikante­r skal give fri passage for Forsvarets og redningsbe­redskabets kolonner, grupper af børn under opsyn af leder, ligtog eller andet sluttet optog.

Trafikante­r skal, som beskrevet i Faerdselsl­oven, holde tilbage for ligtog. Ifølge bedemand Mette Marie Nikolajsen sker det alligevel jaevnligt, at trafikante­r enten bevidst eller ubevidst ikke holder tilbage eller forvilder sig ind blandt de pårørendes biler i ligtoget.

»Det kniber med at holde tilbage for ligtog, og familierne bliver rigtig kede af det, når det sker,« siger bedemanden, der driver bedemandsf­orretninge­n Unik Begravelse i Hadsten og Aarhus.

Den lokale bedemand har kørt med flag i ruden for at gøre opmaerksom på, at her kommer et ligtog, man skal vise hensyn over for. Det er dog ikke altid nok, og derfor har hun som den første danske bedemand fået speciallav­et en ny funktion til sin helt nye rustvogn, der skal gøre ligtoget mere tydeligt.

På rustvognen­s front er der lavet to huller i hver sin side, hvor bedemanden monterer følgeflag, når hun kører ligtog.

»Det er mere tydeligt end flag i ruden, og det er for at hjaelpe både medtrafika­nter og familien i ligtoget,« understreg­er Mette Marie Nikolajsen.

Hendes nye rustvogn er en hybridbil, der kører på el og diesel. Bedemanden glaeder sig over, at hun med sin nye rustvogn er kommet med på den grønne bølge.

»Vi taenker også miljø ind i vores forretning, og så er det dejligt, at vi nu kan køre helt lydløst fra kirken.«

Det kniber med at holde tilbage for ligtog, og familierne bliver rigtig kede af det, når det sker. METTE MARIE NIKOLAJSEN, BEDEMAND, UNIK BEGRAVELSE

 ?? ?? Mette Marie Nikolajsen er så vidt vides den første bedemand i Danmark, der kører rundt med følgeflag på fronten af sin rustvogn. Foto: jr
Mette Marie Nikolajsen er så vidt vides den første bedemand i Danmark, der kører rundt med følgeflag på fronten af sin rustvogn. Foto: jr

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark