Jyllands-Posten

Berømt Ferrari blev stjålet under dramatiske omstaendig­heder og dukkede op 28 år senere

Den østrigske Formel 1kører, Gerhard Berger, fik stjålet sin Ferrari Testarossa for 28 år siden, hvor han optog forfølgels­en i en Volkswagen Golf.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk

Den østrigske Formel 1-kører, Gerhard Berger, havde en usaedvanli­g dag den 30. april 1995, da han deltog i San Marinos grandprix.

Det usaedvanli­ge bestod ikke i, at Berger endte på podiet med en tredjeplad­s – han vandt 10 grandprixe­r i sin karriere.

Men før løbet deltog Gerhard Berger i en biljagt, hvor han forsøgte at indhente sin egen røde Ferrari Testarossa F512, som han havde set blive stjålet ved sit hotel.

Berger forsøgte at stoppe biltyven ved at stille sig ud foran bilen, men måtte springe for livet, da tyven blot fortsatte. Ifølge avisreport­ager fra den tid med kun et par centimeter at give af.

Berger sprang ind i en

Volkswagen Golf og forsøgte at indhente bilen, men trods hans talent for at hamre sømmet i bund, forsvandt Ferrarien ud af syne efter en kort biljagt.

Samme dag blev en anden Formel 1-kører, Jean Alesis, Ferrari Testarossa stjålet fra samme hotel.

De to biler var pist vaek, men dukkede op i London i sidste uge. Metropolit­an Police fik i januar et tip fra Ferrari om, at en amerikansk køber var i gang med at købe bilen fra en britisk forhandler. Ferrari havde tjekket bilen for amerikaner­en og var blevet mistaenkso­m, hvorefter britisk politi undersøgte sagen.

Bossens sidste superbil

Efter en kort efterforsk­ning viste det sig, at bilen var blevet sendt til Japan efter tyveriet.

»Den stjålne Ferrari – med en vaerdi af 2 mio. kr. – var forsvundet i 28 år, før det lykkedes os at finde den efter blot fire dages efterforsk­ning,« siger Mike Pilbeam fra Metropolit­an Police i en pressemedd­elelse.

Londons politi har endnu ikke anholdt nogen i sagen.

Ferrari Testarossa F512 er en ikonisk bil, der blandt andet blev kendt, fordi den blev brugt i tv-serien Miami Vice, og fordi det var den sidste superbil, der blev lavet før Ferrari-bossen, Enzo Ferrari, døde.

Der blev kun lavet 501 udgaver af Testarossa­en, der kostede 400.000 dollars i 1995, svarende til 5,6 mio. kr. i dag.

 ?? ?? Der blev kun lavet 501 eksemplare­r af Ferrrari Testarossa.Her er Gerhard Bergers, der 28 år efter, den blev stjålet, dukkede op i London.
Foto: Metropolit­an Police
Der blev kun lavet 501 eksemplare­r af Ferrrari Testarossa.Her er Gerhard Bergers, der 28 år efter, den blev stjålet, dukkede op i London. Foto: Metropolit­an Police

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark