Jyllands-Posten

Stifter saelger ud af den diskrete vaekstkome­t Boston Nordic Group

Et dansk selskab, der på år er vokset voldsomt, er fløjet totalt under radaren i offentligh­eden. Nu er majoritete­n af selskabet solgt.

- MICK KRISTENSEN Ledende nyhedsreda­ktør

Det er ikke helt ved siden af at kalde grossisten Boston Nordic Group for én af dansk erhvervsli­vs mest diskrete succeser.

For gennem årene har selskabet naermest ikke optrådt i medierne trods en grundlaegg­else i 1996.

Ejerledere­n bag Boston Nordic Group, Christian Banzhaf, har ifølge Infomedia udtalt sig to gange i alt. Begge gange til Computerwo­rld.

Et eksplosivt år

Christian Banzhaf har opbygget en koncern, hvis omsaetning på det seneste er eksplodere­t og i seneste regnskab naesten nåede milliarden.

Samtidig er bundlinjen fulgt med og er femdoblet til 80 mio. kr. siden 2019.

Nu er majoritete­n af Boston Nordic Group tilmed blevet solgt. Til en gruppe bestående af Jesper Kalko, der i fjor blev milliardae­r på salget af NTI, og de tidligere Axcelpartn­ere Nikolaj Vejlsgaard, Lars Thomassen og Casper Lykke Pedersen gennem deres investerin­gsselskab Treville.

En spaendende investerin­g

Det fremgår af nye oplysninge­r i cvr-registeret. Handlen bliver bekraeftet af Casper Lykke Pedersen, der nu er blevet formand i Boston Nordic Group.

»Vi har investeret i en rigtigt spaendende virksomhed, som hidtil har gjort det godt, men hvor der også er potentiale til mere. Det skal vi nu hjaelpe med,« siger han.

Treville, der mest er kendt for også at eje Flying Tigerkaede­n, har også fået 3Shapemill­iardaeren Tais Clausen med som passiv investor i Boston Nordic Group.

Stifter Christian Banzhaf vil fortsat eje 40 pct. af Boston Nordic Group, der slår sig op på at vaere Nordens største importør og forhandler af droner til både kommerciel­t og privat brug.

Dertil kommer produkter inden for gaming, headsets, robotstøvs­ugere og anden elektronik.

Boston Nordic Group har hjemme i Farum og beskaeftig­ede ifølge seneste regnskab 30 ansatte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark