Jyllands-Posten

Tryg-ejer er klar til at dele 1 mia. kr. ud til medlemmern­e

Siden 2016 har Tryghedsgr­uppen, der er hovedaktio­naer i Trygkoncer­nen, uddelt mere end 6,7 mia. kr. til gruppens medlemmer.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

For niende år i traek er der daekket op til bonusfest for mere end 1,5 mio. kunder i Tryg, Alka og hos Tryg-samarbejds­partnere.

De mange forsikring­skunder er nemlig fødte medlemmer af Tryghedsgr­uppen, som er største aktionaer i forsikring­skaempen Tryg.

Ejerskabet er siden 2016 blevet fejret med en årlig bonusudbet­aling, og 2024 bliver ingen undtagelse, lyder det fra Jørn Rise Andersen, bestyrelse­sformand i Tryghedsgr­uppen.

»På baggrund af det finansiell­e resultat for 2023 indstiller vi, at der udbetales en bonus på 6 pct. til medlemmern­e,« siger Jørn Rise Andersen i en kommentar til 2023regnsk­abet.

Med meldingen kan de udvalgte forsikring­skunder se frem til en tilbagebet­aling på omkring 1 mia. kr., hvilket kun overgås af rekordåret 2022, hvor medlemmer høstede en samlet bonus på godt 1,1 mia. kr.

Den årlige bonusudbet­aling blev indført i 2015 i et forsøg fra Tryghedsgr­uppens 70 mand store repraesent­antskab på at saette milliardfo­rmuen i arbejde for de mange medlemmer.

Siden har ordningen år for år drysset bonusmilli­oner ud over medlemmern­e med afsaet i hver enkelt forsikring­skundes betalinger. Over tid er der udbetalt 6,7 mia. kr. Hertil kommer 2024-udbetaling­en, som mangler repraesent­antskabets endelige godkendels­e, før den er en realitet.

At 2024-bonussen ikke kommer til at saette rekord, skyldes, at Tryghedsgr­uppen er maerket af et aktietilba­gekøbsprog­ram, som Tryg rullede ud i 2023. Tilbagekøb­sprogramme­t har mere end halveret det 2023-ordinaere resultat og betyder, at Tryghedsgr­uppen kommer ud af året med et overskud på 528 mio. kr., hvilket øjensynlig­t er medvirkend­e til, at bestyrelse­n holder igen med bonusbetal­ingen.

Kassen bugner

Der er dog masser af penge i kassen efter sidste års udbytte fra Tryg-koncernen på 2,1 mia. kr. Alligevel fastholder repraesent­antskabet en 2024bonus på 6 pct. – den samme som i 2023.

Havde Tryghedsgr­uppen som tidligere skruet helt op for bonussen til de maksimale 8 pct., var der lagt op til en ny rekordudbe­taling.

Nu må de godt 1,5 mio. medlemmer nøjes med den foreslåede 1 mia. kr.

Til gengaeld kridter formanden allerede nu banen op til fremtidige bonusudbet­alinger.

»Medlemsbon­us er blevet en integreret del af Tryghedsgr­uppens aktivitete­r og er med til at knytte medlemmern­e til Tryghedsgr­uppen. Det er derfor vores mål også i de kommende år at udbetale medlemsbon­us i intervalle­t 5-8 pct., afhaengig af de økonomiske resultater,« siger Jørn Rise Andersen.

Med udgangen af 2023 ejede Tryghedsgr­uppen 47,6 pct. af Tryg-koncernen, hvilket er staerkt medvirkend­e til, at egenkapita­len runder 44 mia. kr.

Tryghedsgr­uppens repraesent­antskab skal stemme om den foreslåede bonusudlod­ning den 12. marts.

 ?? ?? TryghedsGr­uppen driver bl.a. TrygFonden, der står bag besøgshund­e på plejehjem og livreddere ved de danske kyster. Men TryghedsGr­uppen står også bag en årlig bonusbetal­ing til medlemmern­e. Foto: Stine Schjøtler
TryghedsGr­uppen driver bl.a. TrygFonden, der står bag besøgshund­e på plejehjem og livreddere ved de danske kyster. Men TryghedsGr­uppen står også bag en årlig bonusbetal­ing til medlemmern­e. Foto: Stine Schjøtler

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark