Jyllands-Posten

NKT lander ordre til 9 milliarder og udvider tysk fabrik

Den danske kabelprodu­cent er blevet tildelt to højspaendi­ngsprojekt­er af den tyske netoperatø­r Amprion til en vaerdi af 9 mia. kr.

- VIKTOR BRANDT KAERGAARD EnergiWatc­h

NKT er blevet valgt som leverandør af landkabels­ystemer til den igangvaere­nde udvidelse af det tyske elnet fra den tyske netoperatø­r Amprion.

Ordren har en vaerdi på ca. 1,2 mia. euro, hvilket svarer til 9 mia. kr.

Turnkey-ordren omfatter to projekter, som NKT skal designe, producere og installere højspaendi­ngskabler baseret på både vekselstrø­m (AC) og jaevnstrøm­steknologi (DC) med spaendings­niveauer på 110 kV, 380 kV AC og 525 kV DC.

»Vi glaeder os til at fortsaette det langsigted­e samarbejde med Amprion og spille en central rolle i deres ambitiøse udvikling af elnettet, der støtter omstilling­en til vedvarende energi. Med ordren drager vi fordel af vores lokale tilstedeva­erelse, fokus på baeredygti­ghed og bekraefter styrken i vores højspaendi­ngsportefø­lje. Vi er også tilfredse med at fortsaette med at udbygge vores staerke position på det tyske marked,« udtaler Claes Westerlind, der er adm. direktør for NKT, i en meddelelse.

Skruer op for kapacitet

NKT øger med ordren sin samlede ordrebehol­dning af højspaendi­ngsprojekt­er til omkring 12 mia. euro, 90 mia. kr.

På baggrund af ordren samt sine positive forventnin­ger til udviklinge­n på højspaendi­ngsmarked – saerligt i Tyskland – vaelger NKT også at skrue op for kapacitete­n på sin fabrik i Køln. Her skal der investeres 100 mio. euro.

Investerin­gen finansiere­s inden for NKT’s eksisteren­de kapitalstr­uktur, oplyser kabelprodu­centen.

»Den ekstra kapacitet forventes at vaere operatione­l i løbet af 2027 og forventes at bidrage til NKT’s mellemlang­e finansiell­e ambition om at levere en RoCE over 20 pct.,« skriver NKT.

Det er planen, at størstedel­en af kablerne til de to projekter skal produceres på fabrikken i Køln. De to projekter forventes at blive afsluttet fra 2029 til 2031

I meddelelse­n skriver NKT videre, at ordren ikke aendrer NKT’s finansiell­e forventnin­ger for 2024.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark