Jyllands-Posten

Danmarks største bilkoncern skaerer ned efter ny udvikling

Semler Gruppen, der bl.a. er importør for Audi og Volkswagen, forudser udfordring­er i bilsalget. Derfor nedlaegges stillinger og et showroom for elbiler.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Efter et år med høj fart i salget vaelger Danmarks største bilkoncern, Semler Gruppen, at skaere ned og tilpasse forretning­en. Det betyder bl.a. afskedigel­ser og lukning af et showroom for elbiler.

Familieeje­de Semler Gruppen, der sidder på 27 pct. af bilsalget til private i Danmark, har netop udsendt regnskab for 2023. Det viser et millionove­rskud på 897 mio. før skat samt en vaekst i omsaetning­en på 27 pct. til 24 mia. kr.

Semler Gruppen melder dog om et aendret og presset marked. Det handler bl.a. om salg af elbiler, hvor der har vaeret kraftige prisfald samt højere finansieri­ngs-omkostning­er ved bilkøb. Derfor må der ifølge ledelsen skaeres til.

»Jeg vil gerne vaere positiv, men de høje renter ser ud til at fortsaette langt ind i 2024, og det samme gør forbrugern­es aendrede adfaerd. Ingen ved, om bunden af brugtvogns­markedet er nået. Derfor har vi valgt at igangsaett­e initiative­r allerede nu til at reducere vores omkostning­er og justere forretning­en til den hastigt forandrend­e markedssit­uation i saerligt Danmark,« udtaler adm. direktør Ulrik Drejsig i en pressemedd­elelse:

Lukker showroom

Blandt tiltagene er, at Semler inden for kort tid lukker Volkswagen­s showroom for elbiler midt i København – som ellers blev åbnet først i 2021.

»Showroomet har udtjent sin rolle om at gøre danskerne mere parate til elbiler, der i dag indgår som en naturlig del af de fleste kundedialo­ger,« skriver koncernen.

Ledelsen fremhaever også, at Semler har nedlagt en raekke stillinger på bl.a. hovedkonto­ret i Brøndby vest for København.

»Omstruktur­eringerne kommer på baggrund af, at vi både skal saenke omkostning­er og fortsat vil investere massivt i en grundlaegg­ende digitalise­ring af hele vores forretning. Derfor tilpasser vi også med lidt faerre medarbejde­re på tvaers af vores selskaber,« udtaler Ulrik Drejsig.

Semler Gruppen saetter ikke tal på antallet af nedlagte stillinger i koncernen, som har 30 dattersels­kaber i indog udland. Ifølge årsrapport­en havde koncernen ved udgangen af 2023 lidt ca. 3.100 ansatte.

Familieeje­de Semler Gruppen importerer og saelger en raekke bilmaerker – bl.a. Audi, Volkswagen, Skoda og Cupra kombineret med en raekke andre aktivitete­r – bl.a. inden for maskiner til landbruget samt import af motorcykle­r fra Ducati. Ud over Danmark har Semler også bl.a. salg i de baltiske lande, hvor den har import af Skoda.

 ?? ?? Ulrik Drejsig er adm. direktør for bilkoncern­en Semler Gruppen med salg i Danmark samt bl.a. de baltiske lande. Foto: Sofia Busk
Ulrik Drejsig er adm. direktør for bilkoncern­en Semler Gruppen med salg i Danmark samt bl.a. de baltiske lande. Foto: Sofia Busk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark