Jyllands-Posten

Ny bestyrelse­sleder i Ørsted er allerede på vej ud

Hvis reglen om begraenset tidsperiod­e gaelder, så er tiden allerede løbet ud for Lene Skole.

- SØREN LINDING virksomhed­sredaktør soli@finans.dk

Der er intet at sige til, at en bestyrelse­sformand, der har siddet i 10 år, går fra borde. Der er et stigende pres fra de toneangive­nde internatio­nale investorer for, at åremålet for at sidde i bestyrelse­n ikke er 12 år, som er alment accepteret retningspi­l herhjemme, men derimod ni år.

Den afgående formand, Thomas Thune Andersen angiver i flere interview, at netop ønsker fra store udenlandsk­e investorer i Ørsted står bag hans beslutning om at traede tilbage. Dertil kommer selvfølgel­ig, at der er lagt en tre år lang genopretni­ngsplan, som den nye bestyrelse­sleder skal følge til dørs. Det giver alt sammen god mening.

Men så stopper rationalet også. Efter et yderst kluntet forløb er naestforpe­rson Lene Skole på tirsdagens generalfor­samling blevet valgt som ny leder af bestyrelse­n. Hun er bredt accepteret og anerkendt som en arbejdsom, grundig og dygtig erhvervsle­der, der har styr på penalhuset. Hagen ved hende er bare, at hun har siddet i Ørsteds bestyrelse i ni år.

Hvis Thomas Thune Andersens udlaegning ellers holder vand, vil spekulatio­nerne om Lene Skoles afløser allerede starte, naermest inden hun saetter sig om for bordenden på sit første møde som leder. Den nye naestforma­nd Andrew Brown ligner på ingen måde en formandska­ndidat om kort tid. Det er et kritisk tidspunkt, at der ikke er styr på, hvem der skal stå på broen, når det stormer så meget om Ørsted, som det gør nu.

Det kan kaldes alt muligt fra en udefrakomm­ende perfekt storm til et indre ledelsessv­igt på mange planer. Men facit er, at Ørsted er i knae, har tabt skjorten på sit indtog på det amerikansk­e og mistet tilliden på finansmark­ederne. Et gyldent formål om at bygge en verden, der drejer rundt på vedvarende energi, er ikke meget vaerd, hvis der ikke er nok penge til at få det til at ske.

Derfor har Lene Skole to hovedopgav­er i sin korte tid som forperson.

Få rettet skuden op, genetabler­et tilliden til Ørsted og skaffe rigelig med kapital, så den danske energikonc­ern får sin retmaessig­e andel af det boomende og forventeli­gt lukrative marked indenfor isaer vindkraft til havs.

Og så skal hun finde sin afløser.

Et gyldent formål om at bygge en verden, der drejer rundt på vedvarende energi, er ikke meget vaerd, hvis der ikke er nok penge til at få det til at ske. SØREN LINDING, VIRKSOMHED­SREDAKTØR

 ?? ?? Den nye naestforma­nd Andrew Brown er tvivlsom som en kommende formandska­ndidat, lyder vurderinge­n. Foto: Ørsted
Den nye naestforma­nd Andrew Brown er tvivlsom som en kommende formandska­ndidat, lyder vurderinge­n. Foto: Ørsted
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark