Jyllands-Posten

Direktør: »Det er ikke mig, du skal spørge om de 10 nyeste serier på Netflix«

Maria Høpfner er blevet en del af den øverste ledelse i et ungt firma, som står bag ladeløsnin­ger til elbilister. Når hun holder fri med familien, har hun snildt energi til en halvmarato­n.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Det første møde om jobbet i Spirii fandt sted rundt om et bordtennis­bord. Det var det eneste sted, der lige var plads.

Netop dét møde finder Maria Høpfner meget sigende for vaekstkome­ten Spirii, som på få år har etableret sig som en tung spiller på markedet for opladning af elbiler.

Rundt om bordtennis­bordet blev kemien og ambitioner­ne afstemt på kryds og tvaers. Resultatet blev, at den HD- og masterudda­nnede problemknu­ser blev en del af Spirii-holdet.

»Jeg har aldrig haft fine fornemmels­er,« siger Maria Høpfner.

»Jeg vidste godt, at takkede jeg ja til Spirii, betød det, at jeg for eksempel selv skulle installere min computer. Men det viser bare, at vi hjaelper hinanden.«

Med i den øverste ledelse

Hun tilføjer med et smil, at mødet ikke bød på en omgang bordtennis.

Mindre end et år senere har samarbejde­t udviklet sig i en grad, så de to Spirii-stiftere, Torben Fog og Tore Harritshøj, har udpeget Maria Høpfner til driftsdire­ktør og en del af vaekstkome­tens øverste ledelse.

Hun afløser Torben Fog på posten. Men det skraemmer tydeligvis ikke. Tvaertimod står det 10 minutter inde i samtalen klart, at Maria Høpfner

både privat og i arbejdsliv­et elsker udfordring­er.

»Men jeg er ikke dumdristig overhovede­t. Og jeg har altid min familie med i beslutning­erne,« siger den 49årige amagerkane­r.

Hun kalder vinterbadn­ing, crossfit og løbetraeni­ng til de tilbageven­dende halvmarato­nløb for »sundt og godt«.

Hun vil dygtiggøre sig

Den seneste ferie blev da også brugt med en god veninde på at bestige det knap 5.900 meter høje Kilimanjar­o i Tanzania.

Det er også ønsket om udfordring­er, der har vaeret den røde tråd i arbejdsliv­et.

»Jeg går ikke op i titler, men jeg er et karriereme­nneske på den måde, at jeg hele tiden ønsker at dygtiggøre mig og laere nyt,« forklarer om Maria Høpfner om karrieren.

Den har tidligere budt på job i blandt andet IBM, DR og it-kaempen NNIT.

Ja, hun kører selv elbil og elsker faktisk elektriske biler. Men kaerlighed­en til elbiler var ikke årsagen til skiftet fra NNIT til Spirii.

»Havde Tore og Torben ringet to år tidligere, var svaret blevet et nej tak. Der var det for tidligt,« siger hun.

Maria Høpfner forklarer, at Spirii-stifterne i de første måneder var så meget i startupmod­e, at man blandt andet udstyrede kontoret med genbrugsmø­bler fundet i affaldscon­tainere.

I stedet endte Spirii med at raekke ud på et tidspunkt, hvor kontorindr­etningen og rammerne var på plads.

»Når jeg i første omgang takkede ja til jobbet i Spirii, var det, fordi jeg mente, at jeg kunne bidrage til at gøre tingene smartere og bedre over for kunderne, men også internt i virksomhed­en.«

Det siger Maria Høpfner om årsagen til, at hun i februar sidste år forlod NNIT for at kaste sig i armene på Spirii som ansvarlig for implemente­ring af ladeløsnin­ger sammen med 120 kolleger fra 14 lande rundtom i verden.

De udfordrer hinanden

Nu har hun så takket ja til posten som driftsdire­ktør, hvis jobindhold hun forklarer meget pragmatisk.

»I Spirii handler det isaer om projektsty­ring og at optimere processer og arbejdsgan­ge. Hvis det hele kører på skinner, har jeg ikke så travlt. Hvis det ikke kører, som det skal, så har jeg travlt,« siger Maria Høpfner med et afstemt smil.

Selvom en vaekstvirk­somhed naermest synes at rime på stress og lange arbejdsdag­e, finder Maria Høpfner det vigtigt med en hverdag i balance.

Det er derfor, hun blandt andet vinterbade­r og morgentrae­ner med gode veninder.

Men det er også derfor, at weekendern­e er helliget manden og familiens to hjemmeboen­de børn, en datter på 15 år og en søn på 20 år.

Weekend betyder dog ikke ro og en eftermidda­g på sofaen i hjemmet i Tårnby.

»Vi kan godt lide at vaere i gang og udfordre hinanden med for eksempel et halvmarato­n,« siger Maria Høpfner.

»Det er ikke mig, du skal spørge om de 10 nyeste serier på Netflix. Netflix er fint, men jeg bliver inspireret af andre ting.«

Det er ikke mig, du skal spørge om de 10 nyeste serier på Netflix. Netflix er fint, men jeg bliver inspireret af andre ting. MARIA HØPFNER, DRIFTSDIRE­KTØR (COO) I SPIRII

 ?? ?? Maria Høpfner har taget erfaringer fra IBM, DR og NNIT med til Spirii. Men selvom en idé har fungeret i store organisati­oner, er det langtfra sikkert, at den kan bruges i Spirii, lyder det. Foto: Martin Thomas Ford
Maria Høpfner har taget erfaringer fra IBM, DR og NNIT med til Spirii. Men selvom en idé har fungeret i store organisati­oner, er det langtfra sikkert, at den kan bruges i Spirii, lyder det. Foto: Martin Thomas Ford

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark