Jyllands-Posten

Favrskov Kommune har brug for flere med en erhvervsud­dannelse

- BIRGIT LIIN 1. viceborgme­ster i Favrskov Byråd, uden for partierne

Favrskov Byråd har i januar vedtaget en ny erhvervspo­litik med tilhørende handleplan. Her saetter vi mål for, hvordan vi som kommune vil bidrage til erhvervsvi­rksomheder­nes vaekst og udvikling. En forudsaetn­ing for vaekst er, at virksomhed­erne kan ansaette den arbejdskra­ft, de har brug for.

Såvel i Favrskov som i resten af landet er der behov for flere erhvervsud­dannede – og der er også brug for højtuddann­et og specialise­ret arbejdskra­ft. Vi har nu vedtaget en politik og indsatser, der retter sig mod begge dele.

Favrskov Kommune har en målsaetnin­g om at øge andelen af folkeskole­elever, som søger en erhvervsud­dannelse. Vi har tidligere efter forslag fra det borgerlige flertal sikret, at elever i 8. klasse har fået bedre mulighed for at komme i erhvervspr­aktik. Kommunen har også indgået partnerska­bsaftaler med Dansk Industri, Den Jyske Håndvaerke­rskole, Tradium og Aarhus Tech om uddannelse­s- og praktikpla­dser. Det bidrager alt sammen til et større fokus på erhvervsud­dannelsern­e.

Samtidig ønsker vi, at der indgås samarbejds­aftaler med universite­tssektoren. Der kan skabes rammer for matchmakin­g, så studerende på de videregåen­de uddannelse­r finder praktikpla­dser eller specialeem­ner i samarbejde med lokale virksomhed­er. Sådant samarbejde kan føre til varige ansaettels­er, hvis matchet er rigtigt.

Muligheder­ne er mange, og virksomhed­erne må selvfølgel­ig også selv gøre en indsats for at tiltraekke de rigtige kompetence­r. Dette bliver ikke mindre relevant i en verden, der er under digital forandring, og hvor udfordring­erne, blandt andet med den grønne omstilling, kun kan løses med ny viden.

Jeg har laenge arbejdet for, at vi som kommune skal skabe bedre rammer for, at virksomhed­erne kan rekruttere den nødvendige arbejdskra­ft, og at der skal indgås samarbejds­aftaler med universite­ter og forsknings­institutio­ner. Erhvervspo­litikken er et stort skridt i den rigtige retning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark