Jyllands-Posten

Ann-Christina Olsson er glad for Temu. Kun én gang er hun blevet skuffet

Det begyndte med en meget billig natkikkert, og siden fulgte køb af lamper, materialer til hendes store hobby og en smart maskine til at printe billeder fra telefonen. En familie fra Nordsjaell­and har lavet mindst 50 handler på Temu.

- MORTEN ZAHLE THOMAS VIBJERG morten.zahle@jp.dk thomas.vibjerg@jp.dk

Ann-Christina Olsson går ikke af vejen for et godt køb. Hun og familien har bl.a. handlet en del på Shein, Aliexpress, Wish og andre platforme med kinesiske varer.

Nu er hun blevet god kunde på Temu, den fremadstor­mende platform, som ifølge Dansk Erhverv er den hidtil største trussel mod danske netbutikke­r.

Mindst 50 gange har hun og familien gennemført handler på Temu, og hun er kun blevet skuffet én gang.

Hendes interesse for Temu blev vakt, da hendes sambo en dag for et halvt års tid siden fortalte, at han havde købt en natkikkert med kamera til under 400 kr. på Temu.

Hun var sikker på, at det ville vaere noget billigt bras, for en tilsvarend­e kikkert koster mindst 1.600 kr. i Danmark. Pakken med kikkerten blev hurtigt leveret, og hun blev overrasket.

»Den var megagod og i langt bedre kvalitet, end jeg havde forventet,« siger AnnChristi­na Olsson, der er psykolog og 53 år.

Og så gik hun i gang med at kigge naermere på produktern­e på Temu, som hun dengang ikke kendte.

Nye lamper til køkkenet

Hendes hobby er scrapbooki­ng – hun laver postkort, fødselsdag­skort, bøger etc. Materialer­ne er dyre i Danmark. En såkaldt die, som er den skabelon, hun bruger, når hun laver kortene, koster 250 kr. i Danmark. Hos Temu er prisen for en kopi 25 kr.

Så der er mange penge at spare. Det er der også på elektronik, som hun og familien, der også består af en datter på 22 år, har købt en del af, bl.a. en maskine, der kobles til en telefon og printer billeder ud, og en »hønelampe, der skider et aeg ud, når den lyser«.

»Det er en sjov ting til sommerhuse­t,« siger Ann-Christina Olsson, der også har købt hobbyknive og lommelygte­r på Temu.

»Min sambo har også købt nye lamper til hele køkkenet. De kostede naermest ingen penge, i forhold til hvad man skal give herhjemme,« siger hun.

Ann-Christina Olsson glaeder sig over de store besparelse­r på de ting, hun og familien har købt, men hun har et enkelt forbehold.

»Minusset er, at man godt kan få lidt dårlig samvittigh­ed. Man ved, at det går ud over danske butikker, og man bør nok laegge sine penge i det land, man bor, men det er svaert ikke at blive fristet, når det er så billigt, og der er så mange penge at spare.«

Taenker du over, at arbejdskra­ften må vaere meget billig, når priserne er så lave?

»Nej, det burde jeg måske, men det gør jeg ikke. Gør du det? Jeg køber også billigt tøj, når jeg er Tyrkiet eller i Colombia.«

Ubrugelige høretelefo­ner

Ann-Christina Olssons erfaring er, at man skal se sig for på Temu, for der bliver brugt mange salgstrick­s, og det er lidt »gambleragt­igt«. Nogle gange står der f.eks., at man kan få 1.500 kr., hvis man køber for yderligere 200 kr. Men hun har endnu ikke fået det til at fungere. Én gang har hun på Temu også vundet penge i kuponer på lykkehjule­t.

»Men jeg ville ikke bruge gevinsten, fordi jeg var skeptisk og nervøs for, hvad der ville ske.«

I Facebook-gruppen ”Temu Danmark – oplevelser, anmeldelse­r, råd osv.” med over 16.500 danske Temuentusi­aster, er der nogle af medlemmern­e, som skriver, at de naesten kan blive afhaengige af Temu.

»Er jeg mon den eneste, der, siden jeg fandt Temu, er gået shop amok. Det går sgu da over gevind!!« skriver én.

»Nope, mit shoppegen er også gået totalt amok siden juli haha. Pt venter jeg på 8 pakker. Tror jeg siden juli nok har lagt over 10.000, da der også har vaeret fødselsdag­sønsker og julegaveøn­sker i pakkerne. Samt masser af boligforny­else. Elsker bare at få pakker,« skriver en anden.

»Det er helt forfaerdel­igt. Total afhaengig,« svarer en tredje.

Ann-Christina Olsson tror godt, at man kan blive afhaengig.

»Men det kan man vel af alt. Og når priserne er så lave, er det meget fristende. Jeg er ikke blevet afhaengig. Vi køber kun det, som vi skal bruge,« siger Ann-Christina Olsson, der aldrig har betalt moms, told eller fragt, når hun har købt varer på Temu.

Den eneste ting, som AnnChristi­na Olsson har vaeret skuffet over, er et par høretelefo­ner, som hun købte for 10 kr.

»Jeg skulle bruge dem til at høre lydbøger, når jeg ligger og skal falde i søvn, men de er virkelig ubrugelige.«

Jeg køber også billigt tøj, når jeg er Tyrkiet eller i Colombia. ANN-CHRISTINA OLSSON, HANDLENDE HOS TEMU

 ?? ?? Ann-Christina Olsson og hendes familie har gennemført mindst 50 handler på Temu, hvor man kan købe meget billige Kina-varer – og som Dansk Erhverv og Forbrugerr­ådet Taenk advarer mod, at man bruger. Foto: Gregers Tycho
Ann-Christina Olsson og hendes familie har gennemført mindst 50 handler på Temu, hvor man kan købe meget billige Kina-varer – og som Dansk Erhverv og Forbrugerr­ådet Taenk advarer mod, at man bruger. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark