Jyllands-Posten

Badehotell­et Søfryd går konkurs igen

Bare et år efter at det blev reddet, er Badehotel Søfryd igen gået konkurs.

- FREDERIK BOESGAARD frederik.boesgaard@jp.dk

Det er hårde tider for det 108 år gamle Badehotel Søfryd, der ligger ved Roskilde Fjord i Jyllinge.

Badehotell­et var under konkursbeh­andling i februar sidste år, da en ny køber pludselig meldte sig på banen som redningsma­nd.

Men nu er den tilsynelad­ende gal igen. For Badehotell­et Søfryd ApS er under konkursbeh­andling.

Det fremgår af et konkursdek­ret i Statstiden­de.

Kurator Anders Gintberg Levin bekraefter konkursen til Finans og oplyser, at man er ved at danne sig et overblik over selskabet.

Badehotel Søfryd har siden den 30. oktober 2023 vaeret lukket på grund af renovering.

Laengere tid end forventet

I slutningen af januar kunne man på badehotell­ets Facebook-side laese, at den varslede renovering havde taget laengere tid end forventet, men at der ville komme nyt i uge syv:

»Vores bestraebel­ser på at byde en ny forpagter velkommen har taget laengere tid end først antaget, men vores optimisme er intakt! Renovering­en har midlertidi­gt vaeret sat på pause, da den nye forpagter ønsker at bidrage med frisk energi og nytaenknin­g til vores unikke projekt,« stod der i opslaget, der fortsatte:

»Vi arbejder hårdt for at skabe en fornyet oplevelse og forventer en endelig afklaring i uge syv. Vi ser frem til at kunne opdatere endeligt inden laenge og takker for jeres tålmodighe­d.«

Men uge syv gik uden et eneste kvaek fra Badehotel Søfryd.

I stedet kom der afgørende nyt ved slutningen af uge otte. Selskabet bag badehotell­et havde sendt en konkursbeg­aering til Retten i Roskilde.

Det er som tidligere naevnt og beskrevet i Finans ikke første gang, at Badehotel Søfryd er gået konkurs.

Køber kom efter konkurs

I februar sidste år blev badehotell­et ved Retten i Roskilde erklaeret konkurs. Men kort tid efter lykkedes det at finde en køber, der kunne drive hotellet videre.

Steen Rye Jeppesen blev dengang indsat som direktør i de nystiftede selskaber Badehotell­et Søfryd ApS og Vista

Invest ApS, som skulle videreføre hhv. driften og ejendommen, og som var ejet af den frivillige forening Søfryds Venner.

»Vi er lige landet, og det har vaeret et meget hektisk forløb. Sådan en konkurs er jo først og fremmest et spørgsmål om at sikre medarbejde­rne. Dem havde vi et møde med i går (mandag, red.), og vi kan glaede os over, at der er plads til alle og mere til,« sagde Steen Rye Jeppesen dengang til Finans.

Finans har vaeret i kontakt med Steen Rye Jeppesen, der ikke har kommentare­r til sagen ud over kurators oplysninge­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark