Jyllands-Posten

Bavarian til tops trods kendt regnskab i afventende marked

-

Bavarian Nordic trak onsdag fra resten i toppen af C25-indekset, efter at morgenens endelige regnskabst­al bekraefted­e et historisk godt år for vaccinesel­skabet. Det var egentlig kendt på forhånd, men aktien blev alligevel sendt op med over 5 pct.

Det danske aktiemarke­d lå dagen igennem til mindre plusser, uden at stemningen for alvor nåede kogepunkte­t. Heller ikke frem mod den ellers imødesete tale fra den amerikansk­e centralban­kchef Jerome Powell.

Han afgav sin halvårlige statusrapp­ort til Repraesent­anternes Hus i det amerikansk­e Senat, og det skete uden den store dramatik.

»Powell indikerer stadig, at det nok vil vaere passende at lempe pengepolit­ikken ”på et eller andet tidspunkt i løbet af året”, men at den amerikansk­e centralban­k har brug for bekraeftel­se på, at inflations­presset er aftaget tilstraekk­eligt, før man traeder mindre hårdt på bremsen,« lyder det fra Mikael Olai Milhøj, der er chefstrate­g hos Sterna Capital Partners.

C25-indekset endte med et lille plus på 0,2 pct. i 1908,04.

Der var generelt en afventende stemning på det europaeisk­e aktiemarke­d frem mod torsdagens rentemøde i Den Europaeisk­e Centralban­k.

Til trods for at alle store linjer i Bavarian Nordics årsrapport var kendt på forhånd, kvitterere­de investorer­ne for morgenens endelige tal ved at sende aktien op med 5,9 pct. til 158,45 kr.

»Det kan undre lidt, at Bavarian skal så meget op, for regnskabet er helt i tråd med det, der er meldt ud,« siger Martin Munk, der er seniorakti­erådgiver hos Jyske Bank.

Det var dog også det største overskud i selskabets historie, som blev bekraeftet onsdag morgen.

Overskudde­t endte på 1475 mio. kr. mod et underskud i 2022 på 347 mio. kr. Samtidig blev omsaetning­en mere end fordoblet.

De danske fragtkaemp­er DSV og Maersk var med i toppen af C25, og ifølge Martin Munk kunne der vaere tale om investorer på tilbudsjag­t.

Fragtaktie­rne har fået en hård medfart i år, og Maersk ser historisk billig ud målt på nøgletalle­ne, vurderer Jyske Banks seniorrådg­iver.

DSV-aktien steg onsdag 1,3 pct. til 1069 kr., og Maersks B-aktie steg 1,1 pct. til 9384 kr.

De to aktier er faldet henholdsvi­s 9,9 og 22,7 pct. i år.

Novo Nordisk, der torsdag holder kapitalmar­kedsdag, fik onsdag endnu et analytiker­skulderkla­p, da

Danske Bank løftede sit kursmål for aktien til 1.000 kr., fra 860 kr.

1.000 kr. er højeste niveau blandt analytiker­ne, der følger aktien på Bloomberg. Anbefaling­en er fortsat "køb".

Også Cowen og DNB har et kursmål på fire cifre.

Aktien faldt dog 0,7 pct. til 848,90 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark