Jyllands-Posten

Blev skuddraebt som tilfaeldig­t offer: Nu er mistaenkt blevet løsladt

28-årig mand er blevet løsladt i sagen om drabet på Søren Koch. Han er dog fortsat sigtet, oplyser politiet.

-

Taet på toårsdagen for drabet på Søren Koch, der ifølge politiet var et tilfaeldig­t og uskyldigt drabsoffer i et bandeopgør, er en formodet gerningsma­nd blevet løsladt. Han er dog fortsat sigtet i sagen.

Det oplyser Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse.

Det drejer sig om en 28-årig mand, som i november 2022 efter flere måneders intensiv efterforsk­ning blev anholdt og dagen efter varetaegts­faengslet.

Mens han har siddet varetaegts­faengslet, har politiet fortsat efterforsk­ningen, og der er foretaget afhøringer, undersøgt flere tekniske spor og gennemgået mange timers overvågnin­g. Det er nu politiets og anklagemyn­dighedens vurdering, at den sigtede ikke kan påvirke efterforsk­ningen i et omfang, der giver mulighed for at opretholde varetaegts­faengsling­en.

»Vi mener fortsat, at den 28-årige har spillet en rolle i forbindels­e med drabet, og at der er mere end en enkelt person, der har vaeret involveret i det. Den sigtede har over en laengere periode vaeret varetaegts­faengslet, og der er hverken efterforsk­ningsmaess­igt eller juridisk udsigt til en hurtig afslutning af sagen. Det er endvidere vores vurdering, at han på nuvaerende tidspunkt ikke kan påvirke efterforsk­ningen på fri fod, og dermed har vi ikke det nødvendige grundlag for at holde ham varetaegts­faengslet,« siger vicepoliti­inspektør ved Østjylland­s Politi Flemming Nørgaard i pressemedd­elelsen.

Det var natten til 8. marts for to år siden, at den 21-årige Søren Koch blev draebt af skud, mens han kørte i sin bil ved Ringvej Syd. En politipatr­ulje, som var på vej til en anden opgave i Rosenhøj, fandt ham draebt i en bil i krydset Søndervang­s Allé/ Ringvej Syd i Viby i naerheden af en tankstatio­n.

Uskyldigt offer

Østjylland­s Politi meldte hurtigt ud, at man anså den 21årige som et tilfaeldig­t og helt uskyldigt offer uden nogen form for banderelat­ioner, og at han formentlig­t blev skudt ved en fejl i forbindels­e med et opgør i det kriminelle miljø.

Efterfølge­nde var flere hundrede aarhusiane­re på gaden i Viby, hvor et fakkelopto­g markerede lokalt sammenhold oven på det tragiske drab. I juni sidste år blev en mindesten sat op ved Viby Gymnasium, som ligger ganske få meter fra stedet, hvor Søren Koch blev draebt.

Den 28-årige, der altså nu er blevet løsladt, er som naevnt stadigvaek sigtet for drabet, og sagen har fortsat høj prioritet hos Østjylland­s Politi, fremgår det af pressemedd­elelsen.

»Vi har brugt rigtig mange kraefter på at opklare den her sag, og jeg kan garantere, at vi fortsaette­r ufortrøden­t med efterforsk­ningen. Vi har et omfangsrig­t efterforsk­ningsmater­iale, og vi har en del spor at arbejde med stadigvaek. Derudover så tror vi, at der er nogle personer i gerningsma­endenes omgangskre­ds, som har viden om sagen, og jeg vil på det kraftigste opfordre til, at de giver de oplysninge­r videre til politiet,« siger Flemming Nørgaard i pressemedd­elelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark