Jyllands-Posten

FDM fraråder danskerne at købe Fiskers biler

Det økonomiske uvejr, der har ramt den danske elbilfirma Fisker Inc., får nu FDM til at fraråde, at man køber deres biler. Det er sikrere at privatleas­e den, lyder rådet.

- EMIL WEIS emil.weis@jp.dk

Det er nok ikke lige den melding, danske Henrik Fisker har brug for lige for tiden, men Danmarks største interesseo­rganisatio­n for bilejere, FDM, har vaeret ude at fraråde køb af bilen Fisker Ocean.

Det skrev organisati­onen i lørdags på dens hjemmeside.

»FDM’s råd i den nuvaerende, skrøbelige situation for Fisker Inc. er, at privatleas­ing er vejen frem, hvis man fortsat er interesser­et i en Fisker Ocean,« siger forbrugerø­konom Ilyas Dogru.

De fremhaever gensalgsva­erdien og muligheden for service og reparation som grunde til, at man skal lease bilen fremfor at købe den. Det er den skrøbelige økonomi, der er kommet frem efter aflaeggels­e af årsregnska­bet, som får FDM til at tilråde ikke at købe bilen.

Henrik Fisker kunne torsdag i sidste uge fremvise et årsregnska­b, der viste blodrøde tal. Der var ikke mindre end 5,3 mia. kr. i underskud i elbilfirma­et i 2023.

Aktien faldt da også samme dag med 37 pct. i eftermarke­det. Den er faldet hele 90 pct. det seneste år.

Det har efterladt den danske elbilprodu­cent med substantie­l tvivl om, hvorvidt de kan fortsaette.

Det dårlige regnskab kan altså nu efterfølge­s af, at Danmarks største interesseo­rganisatio­n for bilejere fraråder, at man køber Fisker Ocean.

Det eneste håb, FDM kan se for Fisker Inc., er tilførelse af betydelig kapital udefra. Reuters skriver, at anonyme kilder til dem har udtalt, at Nissan skulle vaere interesser­et i at investere.

Fisker Inc. har selv skrevet, at de er i seriøse forhandlin­ger med én bilproduce­nt efter forhandlin­ger med flere større bilproduce­nter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark