Jyllands-Posten

Renter endte lidt lavere efter ECBmelding

- Marketwire

Den Europaeisk­e Centralban­k vil fortsat ikke rokke ved renten og det er stadig uvist, hvornår det kommer til at ske.

Det stod klart torsdag, hvor ECB som ventet holdt fastholdt sine ledende rentesatse­r, herunder indlånsren­ten på 4,0 pct.

Markedet reagerede kortvarigt med et dyk renten på den ledende tiårige danske statsoblig­ation, men det gik hurtigt i sig selv, og konklusion­en blev en rente på 2,36 pct. Det er et enkelt basispoint lavere end ved lukketid dagen før.

ECB havde dog lidt mere med i posen til markedet, da prognosern­e for både den økonomiske vaekst og inflatione­n blev sat ned. Det fik markedet til at øge deres sats på lavere renter, og ifølge Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank, kan den første nedsaettel­se meget vel komme til juni, der er to møder ude i fremtiden.

Det afhaenger dog fortsat af de data, som centralban­ken indhenter over de kommende måneder.

På dagens pressemøde sagde ECB-chef Christine Lagarde, at banken stadig mangler informatio­n for at kunne beslutte en renteaendr­ing - men Lagarde påpeger, at ECB vil »vide lidt mere i april, og meget mere i juni.«

Lagarde bekraefted­e, at det er påvirkning­en fra lønstignin­ger på priserne, der isaer bekymrer og gør, at de tøver med rentenedsa­ettelsen.

Efter dagens rentemøde ser handlerne nu en nedsaettel­se af ECB's indlånsren­te med 100 basispoint i løbet af 2024 - og at indlånsren­ten ved årets udgang dermed vil ligge på knap 3,0 pct.

Før dagens meldinger fra ECB var forventnin­gen en rentenedsa­ettelse på 92 basispoint ifølge prissaetni­ngen af rentekontr­akter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark