Jyllands-Posten

Region ophaever ansaettels­esstop

Men hospitalsl­edelserne skal stadig taenke sig om, når der skal hyres nye medarbejde­re, påpeger regionsdir­ektør.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Økonomien i Region Midtjyllan­d er igen så meget i balance, at det nuvaerende ansaettels­esstop på bl.a. regionens hospitaler udløber ved udgangen af marts.

Ansaettels­esstoppet blev indført i oktober sidste år som følge af udsigt til et underskud på regionens samlede 2023-regnskab på mere end 400 mio. kr. Kun i tilfaelde af saerlige stillinger har de enkelte hospitalsa­fdelinger siden da kunnet søge om dispensati­on til at slå jobbet op.

»Vi lader ansaettels­esstoppet løbe ud den 31. marts, hvilket også er den planlagte udløbsdato. Vi forlaenger ikke ansaettels­esstoppet, fordi vi håber og tror på, at økonomien i Region Midtjyllan­d er i god gaenge,« siger regionsdir­ektør Jonas Dahl, Region Midtjyllan­d.

Ingen opgørelse

Regionen har ikke lavet en opgørelse over, hvor mange stillinger der foreløbig ikke er blevet genbesat under ansaettels­esstoppet.

»Ansaettels­esstoppet er gennemført på flere forskellig­e ledelsesni­veauer, hvilket også var hensigten. Vi havde brug for at signalere, at der var brug for eftertaenk­somhed i forhold til ansaettels­er. Det er lige som med privatøkon­omi. Man kan ikke bruge

penge, som man ikke har,« siger Jonas Dahl.

Ifølge den seneste opgørelser har sundhedsom­rådet i Region Midtjyllan­d samlet overskrede­t budgettern­e med 11,8 mio. kr. svarende til 0,4 promille af det samlede budget i Region Midtjyllan­d i 2023.

I december sidste år vedtog

regionsråd­et en spareplan på 237 mio. kr. i budget 2024. Derfor er der stadig strukturel­le besparelse­r, som skal gennemføre­s i løbet af året på regionens hospitaler.

Dårligt signal

Ifølge Marianne Østerlund Madsen, som er faellestil­lidsreprae­sentant

for sygeplejer­sker og radiografe­r på regionens største hospital, Aarhus Universite­tshospital (AUH), er ophaevelse­n af ansaettels­esstoppet en god nyhed.

»Det kvalificer­ede ansaettels­esstop sender et dårligt signal til kommende medarbejde­re og nyuddanned­e på

taersklen til arbejdsmar­kedet. Der er stadig blevet ansat sygeplejer­sker på AUH i de seneste måneder, hvilket tyder på, at der ikke var for mange sygeplejer­sker i forvejen. Man har ikke kunnet undvaere medarbejde­re alle steder,« siger Marianne Østerlund Madsen.

Sammen med ansaettels­esstoppet

indførte direktione­n i Region Midtjyllan­d også et delvist stop for deltagelse i konference­r, kongresser, seminarer, årsmøder m.m frem til den 1. august 2024.

Direktione­n har endnu ikke taget stilling til, om den opbremsnin­g fortsat skal fastholdes efter 1. august eller ej.

 ?? ?? Sammen med ansaettels­esstoppet indførte direktione­n i Region Midtjyllan­d også et delvist stop for deltagelse i konference­r, kongresser, seminarer, årsmøder m.m frem til den 1. august 2024. Arkivfoto: Stine Rasmussen
Sammen med ansaettels­esstoppet indførte direktione­n i Region Midtjyllan­d også et delvist stop for deltagelse i konference­r, kongresser, seminarer, årsmøder m.m frem til den 1. august 2024. Arkivfoto: Stine Rasmussen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark