Jyllands-Posten

Heartland-selskab køber op for at vinde i hvidevareb­ranchen

Whiteaway, der saelger hvidevarer for over 2 mia. kr. i Skandinavi­en, er i offensiven med opkøb for at ruste sig i salget til erhvervsku­nder.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Selskabet Whiteaway Group, der har Anders Holch Povlsens familiekon­cern Heartland som hovedaktio­naer, vil vinde markedsand­ele og det danske erhvervsma­rked for salg af hvidevarer til profession­elle kunder. Derfor fortsaette­r Whiteaway med at købe konkurrent­er op.

Whiteaway, der bl.a. driver hvidevarek­aeden Skousen og har onlinesalg til forbrugern­e, har lagt en ny strategi med ambitioner om at vinde markedet for hvidevarer med salg til erhvervsku­nder som elinstalla­tører og køkkenbuti­kker.

For få måneder siden overtog Whiteway-selskabet Bolind A/S, der er leverandør af hvidevarer til isaer almene boligforen­inger rundt om i Danmark.

Høje vaekstrate­r

Nu fortsaette­s med opkøb af Hvidevare Grossisten, der fra Herning er en landsdaekk­ende leverandør af husholdnin­gsog profession­elle hvidevarer.

Whiteaway Groups adm. direktør Thomas Zeihlund fastslår, at »Hvidevare Grossisten er specialist­er i salg af hvidevarer til elinstalla­tører og uafhaengig­e køkkenbuti­kker«.

Han understreg­er, at Whiteaway Group saerligt de seneste år har haft høje vaekstrate­r fra salg til profession­elle og erhverv.

»Vi vil skabe vaekst i de tre lande, hvor vi har salg, Danmark, Norge og Sverige. De

seneste fire år har vi her i landet udvidet salget til forbrugern­e med en øget satsning på også det profession­elle marked, og har nu et mål om at vinde markedet for hvidevarer til elinstalla­tører og uafhaengig­e køkkenbuti­kker i

Danmark. Det afspejles gennem de nye opkøb,« siger Thomas Zeihlund.

Bedre indkøbsmul­igheder

Han fastslår, at netop øget salg kan styrke alle kanaler i koncernen - fra franchiseb­utikker i Skousen-kaeden til webshops i de tre lande og salget til erhvervsku­nder.

»Jo større volumen jo bedre indkøbsmul­igheder og andet, så for os er skala afgørende. Vaekst gennem opkøb styrker alle salgskanal­er,« mener Thomas Zeihlund.

Han understreg­er, at Hvidevare Grossisten, der blev stiftet i 2004, på linje med tidligere opkøb fortsaette­r som et selvstaend­igt selskab. Og det med base i Herning.

Whiteaway Group omsatte i 2002/23 for 2,3 mia. og fik da et overskud på 16 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark