Jyllands-Posten

Spiritusdø­mt kørelaerer er sat ud af spillet i mindst fire et halvt år

Kørelaerer fra Hadsten kan tidligst genoptage sit arbejde som kørelaerer i 2028.

- JEPPE RAFN Jyllands-Postens Lokalavise­r jeppe.rafn@jyla.dk

En 55-årig kørelaerer fra Hadsten, som også har undervist elever i Randers og Aarhus, blev for nylig i Retten i Randers kendt skyldig i at have overtrådt bekendtgør­elsen om kørekort og have afgivet urigtige oplysninge­r om elever, der ikke havde fået det lovpligtig­e antal køretimer, før kørelaerer­en indstilled­e dem til køreprøve.

Anklagemyn­digheden kraevede, at kørelaerer­en blev frataget retten til at vaere kørelaerer. Dommerne mente dog ikke, at der var tale om en så grov sag, at han skulle miste sin bestalling, så han blev ”kun” idømt en bødestraf.

Det varer dog laenge, før den 55-årige mand får mulighed for at genoptage sit arbejde som kørelaerer. Han er nemlig også kendt skyldig i spirituskø­rsel og har fået en ubetinget frakendels­e af førerrette­n i tre år med tilbagevir­kende kraft fra august 2023, hvor spirituskø­rslen fandt sted.

Faerdssels­lov Når man ikke har førerret, kan og må man selvsagt ikke arbejde som kørelaerer. Derudover er der i Faerdselsl­oven en regel om, at en kørelaerer i de seneste to år ikke må have vaeret frakendt førerrette­n. Det betyder, at der vil gå yderligere minimum to år, fra den 55årige mand har fået førerrette­n tilbage, til han kan genoptage sit arbejde som kørelaerer.

Bilen konfiskere­t

Og det vil altså sige, at der i alt går mindst fire et halvt år, før kørelaerer­en fra Hadsten har mulighed for at vende tilbage til sit tidligere job.

En kørelaerer, der får ubetinget frakendt sin førerret, skal endvidere søge om fornyelse af sin kørelaerer­godkendels­e, fordi kørelaerer­godkendels­en ikke laengere gaelder, når man mister sit kørekort. Det oplyser Faerdselss­tyrelsen i et skriftligt svar til avisen.

Spirituskø­rslen fandt sted en sen aften i Randers, hvor kørelaerer­en fra Hadsten havde køreunderv­isning med en elev. En kørelaerer bliver betragtet som fører af bilen, når han/hun underviser elever uden kørekort.

Den 55-årige mand har desuden fået konfiskere­t sin bil, fordi han er dømt for – efter at have fået inddraget sin førerret – i to tilfaelde at have kørt bil uden førerret.

 ?? ?? Det har lange udsigter, før en kørelaerer fra Hadsten har mulighed for at vende tilbage til sit arbejde. Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto
Det har lange udsigter, før en kørelaerer fra Hadsten har mulighed for at vende tilbage til sit arbejde. Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark