Jyllands-Posten

Efter 20 år: »Jeg er nok ikke den typiske advokat«

Han blander sig i det meste, og det er derfor nok de faerreste i Ebeltoft, der ikke er stødt på advokat Mads Petersen gennem de tyve år, han har praktisere­t i byen.

- ANNE FRANK HENRIKSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r anne.henriksen@jyla.dk

Hovskisnov­ski er - måske til nogens overraskel­se - faktisk et ord, der kan findes i den danske retskrivni­ngsordbog, men det er ikke et ord, man kan saette på advokat Mads Petersen i Ebeltoft.

»Jeg er nok ikke den typiske advokat, hvad det angår. Jeg tror, de faerreste oplever mig som snobbet eller højrøvet. Det kan tage mig 45 minutter at komme gennem Kvickly, selv om jeg kun skal have to ting. For jeg går ikke bare forbi nogen, jeg kender, og slet ikke dem, der har noget at sige til mig,« fortaeller han.

Og det er da heller ikke, fordi Mads Petersen ligefrem udstråler den slags arrogance. Tvaertimod. Med sit store smil virker han decideret afvaebnend­e, første gang man møder ham.

Han kan med rette kaldes byens advokat, for han er blandet ind i alverdens ting og sager, og selv om han ikke er farlig, så tag ikke fejl - han har bestemt fået sat nogle aftryk i lokalsamfu­ndet i de år, han har praktisere­t i Ebeltoft.

1. marts er det 20 år, og det er i den anledning, avisen møder ham på hans kontor i Jernbanega­de.

»Folk tror, jeg altid har vaeret her, men det har jeg jo faktisk ikke.«

Uden rundsave

Han fortaeller, han blev født som Risskov-barn i 1973, tog

en HF, fordi han er elendig til årskarakte­rer, men sindssygt god til eksamener, og derefter startede på jura. Men ikke som den slipseklae­dte studerende. Mere afslappet med langt hår og cottoncoat og med tid til at sejle kapsejlads på højt, internatio­nalt plan.

Efter jura fik han sit drømmejob. Troede han. I et stort advokatfir­ma i Herning, hvor

han skulle vaere ekspert i selskabsog skatteret.

»Det var min helt store interesse, og jeg kan huske, hvor lykkelig jeg var, da jeg ved min ansaettels­e fik alle tre bind af skattelovs­samlingen med mit navn påtrykt i gave.«

Der var primaert to grunde til, at Mads Petersen aldrig fandt sig til rette i den verden.

»For det første, så bliver der brugt utroligt meget krudt på at bekaempe hinanden internt i sådanne store advokatfir­maer, og det er jeg bare ikke ret god til. Jeg er ikke født med rundsave på albuerne, og jeg siger tingene, som de er. Rent strategisk er det ikke ret smart.«

Og så manglede der noget andet, for at han kunne komme til at elske sit job lige så meget, som han gør nu.

»Det handlede om tal og ikke mennesker.«

Mens han fortaeller om sit liv og karriere, og hvordan hans virksomhed i dag har syv ansatte, som behandler over 800 sager om året indenfor naesten alle juridiske områder, så afbrydes kronologie­n hele tiden af en anekdote fra hans virke som advokat.

Om ham, der takkede Mads Petersen for indirekte at redde hans liv, om en mand, der kaempede mod systemet, om familier, der har brugt ham som rådgiver gennem flere generation­er.

Og han gør det tilsynelad­ende ikke så meget for at profilere sig selv som for at understreg­e, at det er menneskene i sagerne, der giver ham arbejdsgla­ede.

»Vi har selvfølgel­ig også sager, der bare handler om tal,

men det er ikke sjaeldent, jeg er helt inde at rykke ved det inderste i folks liv, og det er meget betydnings­fuldt for mig.«

Det er også hans glaede ved at vaere sammen med andre mennesker, der får ham til at involvere sig på det niveau, han gør, i lokalsamfu­ndet.

I løbet af et år er han dirigent på cirka 30 forskellig­e generalfor­samlinger.

Han er medstifter af Ebeltoft Distriktsr­åd og Business Djursland og har siddet eller sidder stadig i bestyrelse­rne for sejlklubbe­n, turistfore­ningen, Fregatlaug­et, Tirstrup Idraetseft­erskole, købmandsbu­tikkerne i Nimtofte og Balle, LAG Djursland, Fonden for Østdjursla­nd og Fonden Gaeldfri, som står bag Grobund.

»Det er altid sjovt at komme ud til alle de her ting, fordi jeg møder så mange mennesker, men her er det også vigtigt at skelne. Jeg elsker det, men jeg gør det ikke af mit gode hjerte. Jeg gør det, fordi mit engagement i alle de her ting skaber et godt netvaerk, som i sidste ende gavner min virksomhed.«

Tone, båd og børn

Han mødte sin hustru Tone allerede i 1994. De savnede

vandet, det er der ikke meget af i Herning, og da Mads Petersen fik tilbudt job hos Zacher og Andersen flyttede de til Ebeltoft.

I 2008 blev han partner, og i 2018 tog han ’Ebeltoft-kontoret’ ud af kompagnisk­abet og stiftede MP Advokater.

Han er vild med at bo i Ebeltoft, og når han skal slappe af, render han med egne ord rundt nede på havnen og har det sjovt. Det bedste, han ved, er at sejle ud i sin sejlbåd og lade iPhonen ligge hjemme.

Tone, deres tre børn, båd og hans skrivebord er ubestridt hans yndlingsti­ng i verden.

Han laver en klar skillelinj­e mellem ’arbejds-Mads’ og private Mads.

»Altså, jeg er selvfølgel­ig grundlaegg­ende den samme person, som jeg også bruger meget i mit arbejde, men jeg oplever af og til, at folk tror, jeg kun er mit arbejde. Det er jeg langt fra, og hvad vi måtte have haft af kontrovers­er i et profession­elt forhold, det laegger jeg til side, når jeg går i Kvickly eller på badebroen. Så er jeg bare Mads,« afslutter han, inden han siger tak for i dag og går i gang med at forberede sig til aftenens dirigentro­lle i endnu en forening.

 ?? ?? Mads Petersen kan fejre 20 år som advokat i Ebeltoft. På hans kontor i Jernbanega­de haenger to af hans yndlingsti­ng på vaeggen - nemlig båd og børn. Foto: Anne Frank Henriksen
Mads Petersen kan fejre 20 år som advokat i Ebeltoft. På hans kontor i Jernbanega­de haenger to af hans yndlingsti­ng på vaeggen - nemlig båd og børn. Foto: Anne Frank Henriksen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark