Jyllands-Posten

Her er elbilen med elektriske saksedøre og 544 hk, og den kommer til Danmark

Den nye topersoner­s MG Cyberster bliver markedets eneste elektriske roadster.

- CHRISTIAN SCHACHT

Forårsvind­en bringer en ny aera til bilverdene­n, og denne gang er det ikke bare endnu en elektrisk SUV, der traeder ind på scenen. Nej, forandring­en kommer i form af noget langt mere eksotisk og dristigt.

MG, for laengst under kinesisk ejerskab af SAIC, er på vej med lanceringe­n af den første elektriske roadster i nyere tid.

Navnet er Cyberster, og den lander i det segment, hvor der indtil videre kun har vaeret en model, nemlig den navnkundig­e Tesla Roadster, der for laengst er udgået af produktion.

Biltypen, der for mange inkarnerer selve essensen af køreglaede, er for nostalgike­re også ensbetyden­de med det klassiske engelske MG-maerke, der i forne tider var kendt for bl.a. MGA og MGB.

Specielle døre

MG Cyberster skiller sig ud, isaer med sine elektrisk drevne, dramatiske døre, som åbnes med et tryk på en knap enten på nøgleringe­n eller ved døren selv, svaevende opad og fremad i en vinkel, der minder om superbiler som Lamborghin­i Aventador eller BMW i8.

MG i Danmark bekraefter, at den banebryden­de elektriske roadster, MG Cyberster, kommer til Danmark efter lanceringe­n i England.

»Jeg forventer, at vi kan lancere den i Danmark i november/december i år,« siger Lene Mejdal

Iversen, PR-koordinato­r MG Motor Danmark.

Mens lanceringe­n ligger nogenlunde fast, er der ingen officielle indikation­er af, hvad den skal koste. Tydeligvis, med den kraft og de døre, er det ikke en konkurrent til en elektrisk MX-5 eller for den sags skyld en simpel moderne MGB.

Cyberster er kreeret af SAIC’s designstud­io i London under ledelse af designeren Carl Gotham, der har mange års erfaring inden for bilindustr­ien.

Ukendt pris

Flere tyske og engelske medier skriver, at det forventes, at Cyberstere­n at blive prissat fra omkring 60.000 euro, svarende til omkring

550.000 danske kr. med dansk moms og afgift. Og det er så for basismodel­len med baghjulstr­aek og en ydelse på det, som svarer til 340 hk.

Accelerati­onen fra 0-100 km/t. bliver 5,2 sekunder. Vil man mere, må man over i topudgaven, der skiller sig ud med en accelerati­on fra 0-100 km/t. på blot 3,2 sekunder og en ydelse på 544 hk.

Indvendigt byder Cyberstere­n på en kabine, der er både luksuriøs og teknologis­k avanceret.

Den tredobbelt­e wraparound førerskaer­m sammen med konsolskae­rmen for klima og underholdn­ing er vel det, man forventer af en sportsvogn i 2024.

Det elektrisk drevne stoftag, som kan falde på blot 10 sekunder, er en funktion, som man også må forvente.

Cyberstere­n tilbydes i den iøjnefalde­nde røde lancerings­farve samt New English White, Camden Grey, Cosmic Silver og den specielle Inca Yellow. Køberne har desuden mulighed for at vaelge tagets farve i enten sort eller rød.

Den kommer til at veje minimum 1.850 kg og udstyres med et 77 kWh-batteri.

Den officielle raekkevidd­e er ikke offentligg­jort endnu, men forventnin­gerne lyder på mindst 500 km på en enkelt opladning.

Dyre konkurrent­er

Konkurrenc­en inden for elektriske sportsvogn­e begynder så småt at tage form.

Blandt de mest fremtraede­nde konkurrent­er til MG Cyberster er den fuldt elektriske Porsche Boxster, som givetvis vil ligge i et højere prisleje.

Derudover er Polestar også i gang med at udvikle sin egen udfordrer i den eksklusive Polestar 6. Og så skal vi ej glemme Tesla Roadster, der blev annonceret for flere år siden og er programsat til 2025.

Disse modeller bliver dog i en helt anden prisskala end MG Cyberster, så i den henseende bliver den åbne MG formentlig­t noget helt saerligt, ligesom de gamle klassikere var det i forne tider.

 ?? ??
 ?? ?? MG Cyberster kommer både med traek på baghjulene og alle fire. Fotos: MG
Modellen har plads til to om bord. Den er over en halv meter laengere end Mazda MX-5.
MG Cyberster kommer både med traek på baghjulene og alle fire. Fotos: MG Modellen har plads til to om bord. Den er over en halv meter laengere end Mazda MX-5.
 ?? ?? Den åbne MGB var en kaempesucc­es i de naesten 20 år, den blev produceret.
Den åbne MGB var en kaempesucc­es i de naesten 20 år, den blev produceret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark