Jyllands-Posten

Vi skal bruge en ekstra bil. Hvad skal det vaere?

En laeser skal bruge en bil nr. 2 i husstanden og har flere forskellig­e overvejels­er.

- CHRISTIAN SCHACHT Christian Schacht, bilredaktø­r

Spørgsmål: Fordi jeg skal skifte arbejde, skal min kaereste og jeg anskaffe os bil nummer to. Bil nummer et er en diesel Renault Clio fra 2012, som vi købte sidste sommer for 30.000 kr.

Vores kørselsbeh­ov er således, at min kaereste skal køre 1.000-1.500 km om måneden, mens jeg skal køre 1.500-2.000 km om måneden. Desvaerre har vi ikke mulighed for at lade op hjemme, og derfor er elbiler udelukket. Men ellers ser vi det sådan, at der er tre muligheder, som passer inden for vores budget:

Købe endnu en aeldre bil for 30.000-40.000 kr. (ikke begejstret for denne mulighed).

Optage lån og købe en bil for 100.000-150.000 kr. (heller ikke vild med denne mulighed, men den er bedre end nummer 1).

Lease eller brugtvogns­lease med førstegang­s ydelse under 10.000 kr. og en månedlig ydelse gerne under 3.000 kr. (den mulighed foretraekk­er vi mest).

Hvad ville vaere dit input, og hvad kan man få i hver situation, plus hvad skal man vaere opmaerksom på? Eller er der en fjerde mulighed (ud over at tage bussen), som jeg har overset?

Ulrik Bendixen

Svar: I kører jo ret mange km, så det gaelder om at lade den gamle Renault Clio diesel køre så meget som muligt. Derfor ville jeg vaelge at privatleas­e en bil som nummer to, og her er der faktisk flere gode tilbud lige nu.

Et af de bedste tilbud er på en Peugeot 208, og her kan du lige nå at lease en fin udgave med 100 hk turbomotor, der også er økonomisk at køre i. Den koster 2.295 kr. per måned med en udbetaling på 7.995 kr. Den er endda udstyret med adaptiv fartpilot, hvilket er skønt på motorvejen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark