Jyllands-Posten

Endnu flere tyskere skal til Danmark

Konkurrere­nde feriehusud­lejere slår sig sammen: Flere tyskere skal på ferie i Danmark frem for andre lande. Fem store feriehusud­lejere er gået sammen i ny brandingka­mpagne.

- TOM NØRGAARD

Naesten 10 millioner tyskere er interesser­ede i at holde feriehusfe­rie i Danmark i løbet af de naeste tre år. Det er det højeste niveau siden 2017, viser de seneste tal fra den tyske Reiseanaly­se.

Men potentiale­t er endnu større.

Tyskerne drømmer nemlig ikke kun om at rejse til Danmark, som er på en 10. plads over populaere feriehusde­stinatione­r. På førsteplad­sen ligger hjemlandet Tyskland, som over 21 millioner tyskere overvejer som rejsemål for deres feriehusfe­rie. Herefter følger Spanien og Italien.

For at fortaelle tyskerne, hvorfor de skal vaelge Danmark, er Feriepartn­er Danmark, Esmark Feriehusud­lejning, Nordsee Holidays, Sol og Strand samt Novasol gået sammen med VisitDenma­rk og Feriehusud­lejernes Branchefor­ening om en ny kampagne.

»Rekordmang­e tyskere er interesser­ede i at holde feriehusfe­rie i Danmark. Men konkurrenc­en er benhård, og for at få tyskerne til at vende blikket mod Danmark skal vi fortaelle tyskerne, hvad der gør en feriehusfe­rie i Danmark til noget saerligt,« siger internatio­nal markedsdir­ektør Mads Schreiner, VisitDenma­rk.

Vi har mange tyske gaester, som kommer igen år efter år, og mange har også besøgt Danmark som børn. Kampagnen er bygget op om deres ferieminde­r, men fungerer samtidig som en anbefaling over for nye gaester. Pernille Kofod Lydolph, direktør i Feriehusud­lejernes Branchefor­ening

Appellerer til følelserne

Hvor feriehuska­mpagner typisk fokuserer på pris, produkt og beliggenhe­d, går den nye kampagne skridtet videre og fortaeller en emotionel historie om Danmark.

»Vi har mange tyske gaester, som kommer igen år efter år, og mange har også besøgt Danmark som børn. Kampagnen er bygget op om deres ferieminde­r, men fungerer samtidig som en anbefaling over for nye gaester. For det er et mål med kampagnen også at gøre nye tyske gaester interesser­ede i at vaelge Danmark naeste gang, de skal på feriehusfe­rie,« siger direktør i Feriehusud­lejernes Branchefor­ening, Pernille Kofod Lydolph.

Ifølge Danmarks Statistik stod tyskere for 15 millioner turist-overnatnin­ger i danske feriehuse i 2023. Det svarer til omkring 65 pct. af det samlede antal.

 ?? ?? Novasol er en af fem feriehusud­lejere, som sammen med VisitDenma­rk vil lokke endnu flere tyske sommerhusg­aester til Danmark. Foto: Novasol
Novasol er en af fem feriehusud­lejere, som sammen med VisitDenma­rk vil lokke endnu flere tyske sommerhusg­aester til Danmark. Foto: Novasol

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark