Jyllands-Posten

AEldreudsp­il er katastrofa­lt

- MIKKEL BJØRN MF, (DF)

Tillid, forenkling og afbureaukr­atisering er nogle af de nøgleord, der går igen, når man laeser regeringen­s udspil til den nye aeldrerefo­rm igennem. Det lyder alt sammen flot og fint og er selvfølgel­ig noget, ingen vil vaere imod.

Den kritiske laeser vil dog hurtigt finde hårene i suppen.

at hele forudsaetn­ingen for regeringen­s plan er, at vi får en masse arbejdskra­ft ind i vores plejesekto­r fra Indien og Filippiner­ne. Mennesker, der først skal efteruddan­nes for at kunne begå sig i en dansk kontekst. Noget, der koster tid og penge.

Hvad der nok kan gå hen og blive den største udfordring i den sammenhaen­g, er, at de i sagens natur ikke kan tale dansk. Det er både en forudsaetn­ing for at kunne efteruddan­ne sig i Danmark og for at kunne levere en tryg og ordentlig pleje til de aeldre i Danmark.

Et af dem er,

ved at begå et af tidens største generation­ssvigt af vores egne. 73.000 unge under 30 år er hverken i job eller i gang med en uddannelse. Hvad med at vi kigger den vej frem for at hente folk til fra den anden side af kloden?

Både Indien og Filippiner­ne har set i det lys langt mere behov for

Samtidig er vi

deres egne fagfolk, end vi har i Danmark. Vores regering har dog ingen skrupler i forhold til at draene udviklings­lande for deres arbejdsres­sourcer og da slet ikke med at spise vores aeldre af med plejeperso­nale, der ikke kan tale dansk.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at de aeldres velbefinde­nde er hjerteblod for Dansk Folkeparti, og tager man det lange lys på og kigger regeringen­s plan efter i sømmene, er den uigennemta­enkt og hullet på rigtig mange niveauer.

Der er derfor meget, som vi i Dansk Folkeparti gerne havde set vaere anderledes i den nye aeldrerefo­rm. Beklagelig­vis for de aeldre blev Dansk Folkeparti frosset ude af forhandlin­gslokalet fra start.

 ?? ?? Tager man det lange lys på og kigger regeringen­s plan efter i sømmene, er den uigennemta­enkt og hullet på rigtig mange niveauer, skriver DF’s Mikkel Bjørn. Arkivfoto: Jens Dresling
Tager man det lange lys på og kigger regeringen­s plan efter i sømmene, er den uigennemta­enkt og hullet på rigtig mange niveauer, skriver DF’s Mikkel Bjørn. Arkivfoto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark