Jyllands-Posten

UGENS VINDERE OG TABERE

- MORTEN BUNDGAARD Erhvervsre­daktør morten.bundgaard@finans.dk

Der var endnu et lille es i aermet på Novotopche­f Lars Fruergaard, da han og resten af topledelse­n afholdt kapitalmar­kedsdag torsdag. En ny laegemidde­lkandidat, der kan blive naeste generation­s vaegttabsm­edicin, har leveret overrasken­de gode re sultater, og det fik aktien til at stige med 8 pct., hvilket katapulter­ede Novos markedsvae­rdi op med over 4.000 mia. kr. – en stigning på 319 mia. kr. på blot én dag. »Der er en enorm tro på dette selskab,« lød det fra Topsoe-topchef Roeland Baan i forbindels­e med fremlaegge­lsen af et pletfrit årsregnska­b. Og man forstår den selvsikre fremtoning, for 2023 har vaeret et vaekstridt uden lige for Topsoe; et rekordår, hvor salget er braget frem med hele 38 pct., og det skyldes ikke mindst det nye forretning­ssats, salg af udstyr, der kan producere grønt braendstof.

Peter Warnøe står med et kaempe forklaring­sproblem, efter at Berlingske i denne uge kunne afsløre, at Warnøes investerin­gsfond, Nordic Eye, fra den ene dag til den anden har nedskrevet vaerdien af fondens ejerandel i techfirmae­t Bellabeat med svimlende 18 mia. kr. Bellabeat var ellers fondens helt store trumfkort og gyldne investerin­g, som nu må have efterladt fondens 350 investorer i granatchok.

Den jyske byggematad­or René Birch har på det seneste vaeret martret af en stribe konkurser. Senest er husbyggerf­abrikken GMB Produktion gået konkurs bl.a. som følge af svigtende efterspørg­sel, hvorfor hovedparte­n af de over 300 ansatte nu har mistet jobbet. Birch kunne ellers føje sig til en eksklusiv liste af milliardae­rer, da han solgte sit livsvaerk, Birch Ejendomme, til en britisk kapitalfon­d i 2022.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark