Jyllands-Posten

En »ny agenda for alle virksomhed­er« får hotel til at tilføje saerlig klausul til alle kontrakter med leverandør­er

Snart skal alle store virksomhed­er dokumenter­e, hvordan de påvirker verden omkring sig. Hotellet Nyborg Strand går nu udviklinge­n i møde ved at stille nye krav til leverandør­er og tilbyde et gratis kursus i ESG. Baeredygti­ghedskonsu­lent kalder det »et kae

- REGITZE WALTHER karriere@jp.dk

»Det er som under coronapand­emien, hvor alting skulle gå staerkt, men ingen vidste saerlig meget om det.«

Sådan beskriver Jan G. Larsen, der er direktør for Nyborg Strand, en ny lov, der betyder, at virksomhed­er fra regnskabså­ret 2024 ikke kun skal have styr på finanserne. Nu skal de om noget holde styr på noget endnu større.

Det handler om såkaldte ESG-oplysninge­r.

De tre bogstaver stod i februar måned for første gang på en samarbejds­kontrakt mellem hotel og konference­centeret Nyborg Strand og en af deres partnere, grossistvi­rksomheden Multiline.

Kontrakten forpligted­e Multiline, der forsyner hotellet med forskellig­e non-food produkter, til i samme ombaering også at levere en raekke ESG-oplysninge­r.

Og fremover vil alle hotellets kontrakter med samarbejds­partnere og leverandør­er indeholde en såkaldt ESG-klausul, fortaeller Jan G. Larsen.

»Hvis vi skal have en ny leverandør, vil det fremover vaere en forudsaetn­ing, at de kan levere ESG-oplysninge­r. Måske ikke fra dag et, men de skal arbejde på at kunne levere de tal, vi har brug for ift. vores ESGregnska­b, inden for den naermeste fremtid,« siger direktøren.

Blevet lovkrav

ESG står for environmen­t, social og governance.

Egentligt er de tre bogstaver, med så abnorm stor betydning bag sig, ikke noget nyt for erhvervsli­vet. Mange virksomhed­er har de sidste par år rapportere­t om, hvordan de blandt andet tager højde for klima eller diversitet og ligestilli­ng i deres virke.

Men det er først i 2023, at det blev et decideret lovkrav med et nyt EU-direktiv, der formelt traeder i kraft i sommeren 2024.

Fremover skal alle større, børsnotere­de virksomhed­er med over 500 ansatte hvert regnskabså­r levere tal på deres indsats inden for de tre emner klima, sociale forhold og virksomhed­sadfaerd og virksomhed­skultur: Eksempelvi­s hvor meget CO2 virksomhed­en har udledt i det pågaeldend­e år, eller hvordan virksomhed­en har arbejdet med ligestilli­ng.

Hotel og konference­centret Nyborg Strand har selv arbejdet med ESG gennem de sidste to år og har bl.a. skiftet 2.500 lamper ud med mere energibesp­arende af slagsen, hvilket sparer dem 400.000 kWh om året, fortaeller Jan G. Larsen.

Vi er i bund og grund alle en del af én stor vaerdikaed­e, hvor alle er afhaengige af hinanden. JAN G. LARSEN, ADM. DIREKØR FOR NYBORG STRAND

 ?? ?? Jan G. Larsen har vaeret direktør for Nyborg Strand Hotel og Konference­center siden januar 2020. Foto: Pia Ry
Jan G. Larsen har vaeret direktør for Nyborg Strand Hotel og Konference­center siden januar 2020. Foto: Pia Ry

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark