Jyllands-Posten

Én ting er afgørende for at blive landets bedste mødested

Foreningen Danske Konference­centre uddeler endnu engang prisen ”Danmarks bedste venue” til det bedste sted i landet at afholde møder og konference­r. Saerligt én ting skal vaere i orden for at komme i betragtnin­g til haederen.

- IDA JØRGENSEN karriere@jp.dk

Vi skal helst servere måltider, der kan give krudt til hjernen, når vores gaester sidder til møder hele dagen. PEDER MADSEN, ADM. DIREKTØR PÅ HOTEL KOLDINGFJO­RD

Uden mad og drikke duer helten ikke.

Sådan lyder talemåden, og den gaelder tilsynelad­ende også, selv om der ikke (nødvendigv­is) er tale om en helt.

I stedet er der tale om tusindvis af mødedeltag­ere, der har vurderet, hvad der skal til for at blive Danmarks bedste møde- og konference­sted. Og svaret er klart:

Maden er det vigtigste.

Det konkludere­r branchefor­eningen Danske Konference­centre, der samler og bruger gaesternes evaluering­er som grundlag, når de hvert år kårer ”Danmarks bedste venue”.

Kåringen har fundet sted siden foreningen­s spaede start i 1990.

»Jeg ved ikke, om det er en dansk ting, men maddelen er bare noget, folk går helt vildt op i. Vi kan se i vores evaluering­er, at det er det, man forholder sig mest til. Nu fortolker jeg bare, men det har måske noget at gøre med, at hvis man er til møder eller konference en hel dag, skal man også have noget god brain food. Det betyder i hvert fald noget, og derfor er det vigtigt for hotellerne at gøre noget ud af det,« siger Marlene Sylvester-Hvid, der er adm. direktør i branchefor­eningen Danske Konference­centre.

Hos Hotel Koldingfjo­rd har man i den grad taget den laeresaetn­ing til sig.

De seneste to år er de nemlig løbet med titlen som landets bedste venue, og også til 2024-kåringen er hotellet blandt de nominerede. Et felt, der er snaevret ind fra mere end 100 møde- og konference­lokalitete­r rundt omkring i landet til nu kun fem kandidater. Den endelige vinder offentligg­øres til Danske Konference­centres Foreningsd­ag i midten af april.

De andre nominerede taeller Hotel Vejlefjord, Pharmacon Konference­center, Rungstedga­ard og Skanderbor­g Park.

Spørger man Peder Madsen, adm. direktør for Hotel Koldingfjo­rd, giver det absolut en god fornemmels­e at vaere blandt de fem nominerede i år – foruden to gange tidligere vinder.

»Det er en kaempe anerkendel­se af vores medarbejde­re, der står tidligt op og går sent hjem for at betjene vores gaester. Men det bliver også lagt maerke til af vores gaester og kunder, at vi ligger i den gode ende af skalaen. Vi er selvfølgel­ig stolte over at vaere nominerede igen, og så må vi se, hvordan det går,« siger han.

En anden vigtig ting

Og det store fokus på, hvad der bliver serveret for gaesterne? Jo, det genkender Peder Madsen.

»Jeg synes, det er et vigtigt punkt. Vi skal helst servere måltider, der kan give krudt til hjernen, når vores gaester sidder til møder hele dagen. Det hjaelper ikke noget, at vi serverer en tung kødret og kartoffelm­os til frokost, så alle mødedeltag­erne sidder og sover hele eftermidda­gen. Så det er vi nødt til at taenke over, og det er den ene ting,« siger han.

Derudover handler det om almindelig respekt, lyder det.

»Når folk tager på konference­r eller kurser, tager de vaek hjemmefra. Det vil sige, at de giver afkald på familien. De giver afkald på hverdagen. For en stund. Og så skal der bare vaere det der ekstra, der gør, at de synes, der bliver kompensere­t for at give det afkald,« siger Peder Madsen.

Og kompensati­onen kan så passende bestå i gastronomi­ske oplevelser, påpeger han.

Men hele opskriften på at vaere en del af konference­stedernes konsekvent­e top-5 kraever mere end madoplevel­ser.

 ?? ?? Peder Madsen har vaeret adm. direktør for Hotel Koldingfjo­rd i 16 år. Foto: PR
Peder Madsen har vaeret adm. direktør for Hotel Koldingfjo­rd i 16 år. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark