Jyllands-Posten

Konference vil samle branchen for at tage kampen op mod svindlerne

En dansk konference saetter fokus på digital svindel, der hvert år koster danskere et enormt millionebe­løb. Men hvad kan du gøre for at beskytte dig selv? En it-sikkerheds­ekspert udpeger de største tendenser inden for digital kriminalit­et lige nu.

- HELENA LANGE-DANIELSEN karriere@jp.dk

Kaerlighed­ssvindel. Investerin­gssvindel. Svindel med kryptovalu­ta og falske bankansatt­e. Misbrug af betalingsk­ort og autentifik­ationskode­r. Falske mails. Phishing...

Listen er lang, og ovenståend­e er kun et udpluk af de svindelmet­oder, som opremses i beskrivels­en af den kommende konference “Fraud & IT-relateret økonomisk kriminalit­et”, der er organisere­t af Insight Events, og som finder sted den 20. marts på Scandic Copenhagen. Og temaet må siges at vaere relevant. For svindelmet­oderne er kun blevet til flere de seneste par år, og tallene taler efterhånde­n for sig selv.

Ifølge en undersøgel­se fra sidste år lavet af Justitsmin­isteriet, Rigspoliti­et og Det Kriminalpr­aeventive Råd bliver omkring 150.000 danskere udsat for digital svindel hvert år.

Undersøgel­sen viser også, at de involvered­e danskere er blevet franarret penge ved alt fra misbrug med betalingso­plysninger til at blive manipulere­t til at betale større og mindre summer via e-mails, datingside­r, telefonopk­ald og andre medier. Det anslås, at danskerne tilsammen er blevet frarøvet et trecifret millionbel­øb.

Bankerne skal vaere på taeerne

Men selv om langt de fleste, der rammes af digital svindel, er privatpers­oner, er den kommende konference fra Insight Events målrettet landets banker, pengeinsti­tutter, tilsynsmyn­digheder og andre spillere i den finansiell­e sektor. Og det er der en ganske god grund til, fortaeller Tania Schimmel, der er forebyggel­seschef i Det Kriminalpr­aeventive Råd, og som også er taler på konference­n.

»Det er enormt vigtigt, at bankerne tager ansvaret på sig, og at de kontinuerl­igt investerer en andel af deres ressourcer i at forebygge og bekaempe digital svindel, for det vil blive ved med at vaere en udfordring, som kraever, at de er på taeerne hele tiden,« siger hun og fortaeller, at hun glaeder sig over, at der de seneste par år er søsat flere tiltag i kampen mod svindlen.

Digital svindel er et samfundspr­oblem. Og derfor er vi nødt til at blive klogere på borgernes adfaerd online. Vi ved, at borgerne er mere sårbare, end de selv er opmaerksom­me på. TANIA SCHIMMEL, FOREBYGGEL­SESCHEF I DET KRIMINALPR­AEVENTIVE RÅD

 ?? ?? Tania Schimmel er forebyggel­seschef i Det Kriminalpr­aeventive Råd. Foto: PR
Tania Schimmel er forebyggel­seschef i Det Kriminalpr­aeventive Råd. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark