Jyllands-Posten

Jobrapport påvirkede ikke meget

- Marketwire

Den amerikansk­e jobrapport gav et blandet indtryk, da den ved første øjekast synedes noget staerkere end ventet, inden store revidering­er fra december og januar modererede billedet.

I februar viste jobskabels­en sig større end ventet, men det blev mere end opvejet af revidering­erne for de to foregående måneder. Imens steg gennemsnit­stimelønni­ngerne som ventet, mens lønvaekste­n i januar blev skruet ned.

Renterne lod sig dog ikke videre påvirke af jobtallet, da først det var blevet tygget igennem.

Den toneangive­nde tiårige danske statsoblig­ation sluttede dagen med en forrenting på 2,32 pct. Det var 5 basispoint lavere end torsdag.

I februar blev der skabt 275.000 job i USA, hvor der af økonomer adspurgt af Bloomberg News var ventet 200.000. Til gengaeld blev opgørelser­ne for både december og januar skruet ned med samlet 167.000 job.

Vaeksten i gennemsnit­stimelønni­ngerne var på årsbasis 4,3 pct. i februar, som det også var ventet, men sidste måneds tal blev revideret ned til 4,4 pct. fra 4,5 pct. Arbejdsløs­heden steg til 3,9 pct. mod ventet 3,7 pct., som det også var tilfaeldet i januar.

Et par enkelte europaeisk­e nøgletal blev det også til fredag.

I Tyskland steg industripr­oduktionen med 1,0 pct. i januar på månedsbasi­s, mens der var ventet 0,6 pct. Samtidig faldt producentp­risrene på årsbasis med 4,4 pct., hvor der dog var ventet et fald på 6,6 pct.

Den økonomiske vaekst stod stille i eurozonen i fjerde kvartal, bekraefted­e tredje opgørelse fra Eurostat fredag. Det var helt som ventet. Samlet voksede økonomien i eurozonen med 0,4 pct. i 2023.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark