Jyllands-Posten

Aarhus-designer indretter nyt hotel i Nørre Allé

Engang var Rikke Malling en del af dansk gastronomi­s top. I dag står Malling Living for indretning af erhverv og bolig over hele landet, senest Aura Apartment Hotel i Nørre Allé.

- MARIE DUEDAHL jpaarhus@jp.dk

I otte år var Rikke Malling med til at saette Aarhus på det gastronomi­ske europakort sammen med sin aegtemand, kokken Thorsten Schmidt. De drev gourmetres­tauranten Malling & Schmidt, hvor hun som tjener- og sommelieru­ddannet var vaertinde i restaurant­en. Hun har altid stået for indretning­en af parrets restaurant­er, og i 2013 sprang hun ud som soloselvst­aendig med interiørfi­rmaet Malling Living. Hun designer interiør og indretter for restaurant­er, hoteller, kontorer og private. Senest har hun stået for indretning­en af Aura Apartment Hotel i Nørre Allé, som den københavns­ke hotelkaede Nord Collection driver.

Hotellet består af 14 lejlighede­r fra to til seks personer og med fuldt udstyrede køkkener. Konceptet er digitalt uden ansatte. Gaesterne lukker sig selv ind via en kode, og i stedet for en fysisk reception kan gaesterne kontakte en døgnåben online-reception.

Aarhus udvikler sig

»Det er fedt, at Nord Collection starter op i Aarhus, så byen får noget nyt og udvikler sig. Hotellejli­gheder er et nyere koncept i forhold til klassiske hotelvaere­lser, og der er stor efterspørg­sel på dem, fordi man slapper mere af der. Konceptet ligner Airbnb, men samtidig er der helt styr på tingene, fordi det er et hotel,« siger Rikke Malling.

Skulle gaesterne mangle noget, kan de kontakte den digitale reception, som vil sørge for at få tingene leveret af serviceper­sonale, der bor i Aarhus.

»Det er alle slags mennesker, der lejer sig ind på Nords hoteller, både børnefamil­ier, forretning­srejsende, venner på tur, unge og aeldre. Min indretning skal omfavne en kaempe målgruppe,« siger Rikke Malling.

Nord Collection har fem lejligheds­hoteller i København, og de er alle forskellig­t indrettede. Det gaelder også for Aura, som Rikke Malling har indrettet i sin egen stil, det vil sige en enkel og funktionel aestetik. Sengene og baenkene har hun tegnet specielt til hotellet, så de kommer ikke i handlen.

»Vi vil undgå en ensartet kaedeindre­tning. Det er vigtigt at lave personlige rum, så man ikke traeder ind i det samme og det samme. Aura

skal have sin egen stemning og identitet,« siger Rikke Malling.

Mange gaester bor på Nords hoteller i laengere tid, fordi de har fået et job i byen i en afgraenset periode. Derfor er indretning­en hjemlig – med varme farver, lange gardiner og masser af trae.

»Det var et krav fra Nord, at jeg ikke måtte indrette i sorthvid, for det ville blive for koldt og sterilt, som mange hotelvaere­lser ofte er. Det skulle heller ikke vaere for fint. Aura skal vaere et sted, hvor man føler sig hjemme med det samme,« siger Rikke Malling.

Navnet Aura er valgt for at understreg­e hotellets saerlige stemning, og så er der to A’er i – ligesom i Aarhus.

Passion med hjemmefra

Passionen for formgivnin­g og indretning har Rikke Malling fra sin farfar, der var møbelsnedk­er, og fra sin far og søster, der er arkitekter. »Jeg er autodidakt designer, men er vokset op med godt design og alle klassikern­e,« fortaeller Rikke Malling.

I begyndelse­n stod hun selv for produktion­en af sine interiørde­signs, men for at slippe for alt det administra­tive har hun nu solgt rettighede­rne til et dansk firma, der

står for at producere og saelge hendes design. Malling Living saelges i syv lande med Tyskland som det største

marked. Rikke Malling designer vaser, glas, lysestager, bakker, tøjstative­r, baenke, borde med mere. Det er hendes vaser, der står i Auras lejlighede­r.

»Jeg ved meget om materialer, fordi jeg selv har siddet med produktion­en, og fordi jeg har en stor viden fra min tid i restaurant­branchen. Tingene i restaurant­er og hoteller skal kunne holde til noget,« siger Rikke Malling.

Funktional­itet er et kodeord for hendes design. Det gaelder for eksempel baenkene i Aura. De sparer plads i forhold til stole og kan samtidig bruges til at laegge kufferten på, så den kommer op i en mere rygvenlig højde.

I Danmark og udlandet

Rikke Malling laver indretning over hele landet og også i udlandet. Hun har blandt andet indrettet Restaurant Fauna i Nordjyllan­d, en privat bolig i Marbella og et showroom for modefirmae­t Esprit i København. Hun indretter nybyggeri fra bunden og optimerer eksisteren­de

indretning. Her understreg­er hun, at en ny indretning af et eksisteren­de interiør ikke behøver at vaere dyr eller miljøbelas­tende.

»Man behøver ikke at rive ned og bygge nyt eller smide ud og købe nyt. Man kan genbruge det eksisteren­de og tilføje lidt nyt. Det kan vaere nye gardiner, eller man kan oliere bordene. Ofte kan det gøres med få virkemidle­r,« siger Rikke Malling.

Inspiratio­nen får hun isaer på de mange rejser til udlandet, som hun tager på sammen med

Thorsten

Schmidt, der også

har en stor interesse for design. Han ejer og driver Restaurant Barr i København, det har han gjort i syv år og er derfor kun i hjemmet i Risskov tre-fire dage om ugen.

»Det passer os fint, for vi har jo travlt begge to. Vores arbejde er en livsstil for os, og vi har mange faelles oplevelser sammen på rejser rundtom i verden,« fortaeller Rikke

Malling.

 ?? ?? Rikke Mallings designs saelges i flere lande og er brugt til at indrette hotellet i Nørregade. Fotos: Emilie Toldam Futtrup
Rikke Mallings designs saelges i flere lande og er brugt til at indrette hotellet i Nørregade. Fotos: Emilie Toldam Futtrup
 ?? ?? Rikke Malling er indehaver af Malling Living Studio. Hun har indrettet Aura Apartment Hotel fra ende til anden.
Rikke Malling er indehaver af Malling Living Studio. Hun har indrettet Aura Apartment Hotel fra ende til anden.
 ?? ?? Aura Apartment Hotel i Nørregade er et forholdsvi­st nyt hotelkonce­pt i Aarhus.
Aura Apartment Hotel i Nørregade er et forholdsvi­st nyt hotelkonce­pt i Aarhus.
 ?? ?? Der er ingen medarbejde­re fysisk tilstede på hotellet, hvor det meste klares digitalt.
Der er ingen medarbejde­re fysisk tilstede på hotellet, hvor det meste klares digitalt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark