Jyllands-Posten

Kolde pingviner gik som varmt brød

750 oppustelig­e pingviner fik torsdag nye hjem. Godsbanen glaeder sig over, hvor populaere de var.

- MATHIAS DUEHOLM Jyllands-Postens Lokalavise­r mathias.dueholm@jyla.dk

Daginstitu­tioner, bedstefora­eldre og hospitalsk­lovne udgjorde mange af dem, der var vakse ved havelågen, da Godsbanen torsdag morgen åbnede dørene ind til den afsluttede udstilling ”Is This Tomorrow”.

Her kunne man nemlig få lov at hente sit eget eksemplar af de 750 oppustelig­e pingviner, der udgjorde udstilling­en i lokalet Rå Hal på Godsbanen. Udstilling­en har stået på i godt to måneder, og torsdag var det altså slut, hvorfor Godsbanen havde et håb om, at de mange pingviner kunne få et nyt liv andetsteds.

Informatio­nspedel på Godsbanen Dorte Kerstens fortaeller, at interessen var så stor, at der før klokken 8, hvor dørene åbnede, var en kø af mennesker, der gerne ville have en pingvin med hjem. Faktisk tog det kun 45 minutter at få hallen tømt for pingviner.

»Det gik hurtigere, end vi havde forventet. Vi havde skrevet, at man kunne komme og hente en pingvin, og der var så nogle, der tog flere end én, og så går det jo hurtigt,« siger Dorte Kerstens, der dog understreg­er, at alt foregik i god ro og orden.

»Folk tog det meget paent, også dem, der kom forgaeves senere på dagen,« siger hun.

Efter den hurtige afvikling af pingviner, måtte Godsbanen saette skilte op og beklage på Facebook, at der allerede var tomt for pingviner. Tilbage står Godsbanen med en glaede over, hvor positivt folk har taget imod udstilling­en.

»Det var super fedt, og virkelig dejligt, at folk har vaeret så glade for det. Det viser bare, at det har vaeret en super god udstilling, og det har rørt folk,« siger Dorte Kerstens.

Udstilling­en ”Is This Tomorrow” var en del af en udstilling af samtidskun­st, der straekker sig over tre år: 2024, 2025 og 2026. Der vil vaere en udstilling i månederne januar til marts hver af de tre år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark